După două victorii la rând, cu Eibar și Huesca, formația lui Simeone părea să fi trecut peste perioada grea. Mult timp lider detașat, "los colchoneros" își vedeau în iarnă visul celui de-al 11-lea titlu aievea, însă ultimele luni au fost extrem de complicate.
Pentru rojiblanco, un succes azi, la Bilbao, era esențial, mai ales că Rel Madrid, locul secund, s-a încurcat acasă cu Betis, 0-0. Doar că planul lui Simeone a suferit o lovitură încă din start, când Berenguer a marcat (minutul 8). Luis Suarez și Joao Felix au fost aruncați în luptă în repriza secundă, iar oaspeții au egalat grație fundașului central Savic. Atletico mai avea aproape un sfert de oră, cu tot cu prelungiri, pentru a câștiga, dar cei care au marcat au fost tot bascii, prin Inigo Martinez (86).
De notat că reușita lui Savic, cu capul după o lovitură de colț a fost prima de acest gen pentru Atletico în ultimii aproape doi ani și jumătate. Diego Costa marca în noiembrie 2018 cu capul, după un corner executat de Griezmann.
Cupa Mondială FIFA
Lionel Scaloni, ca și demis dacă Argentina eșuează în Qatar! Două nume uriașe pe lista Federației
24/11/2022 LA 11:00
Cu acest insucces, Atletico mai are doar două puncte avans față de Barcelona și Real Madrid. Dacă înving în restanța cu Granada, de joi, catalanii vor trece pe primul loc și au și avantajul că meciul direct cu Luis Suarez&Co se joacă pe Camp Nou.

Programul celor trei granzi din Spania în lupta pentru titlu

Etapa 33 (runda s-a jucat deja, dar Barcelona a avut finala Cupei și are o partidă restantă)
Barcelona - Granada
Etapa 34
Real Madrid - Osasuna
Valencia - Barcelona
Elche - Atletico Madrid
Etapa 35
Barcelona - Atletico Madrid
Real Madrid - Sevilla
Etapa 36
Atletico Madrid - Real Sociedad
Levante - Barcelona
Granada - Real Madrid
Etapa 37
Bilbao - Real Madrid
Atletico Madrid - Osasuna
Barcelona - Celta Vigo
Etapa 38
Eibar - Barcelona
Real Madrid - Villarreal
Real Valladolid - Atletico Madrid
De notat că, după o perioadă fantastică, în care a avut 8 victorii și un egal în 9 partie, trupa lui Lopetegui, Sevilla, a ajuns la 70 de puncte, la doar 3 lungimi distanță de Atletico Madrid. Totuși, e greu pentru andaluzi să conteze cu adevărat la titlu într-o astfel de companie.
Cupa Mondială FIFA
Luis Enrique și-a ales favorita la Campionatul Mondial, dacă Spania nu se impune
19/11/2022 LA 11:29
Cupa Mondială FIFA
Campionatul Mondial 2022 | Cine se califică mai departe din Grupa H? Portugalia are prima șansă
16/11/2022 LA 20:27