Venirea lui Xavi pe banca tehnică a formației blaugrana a fost fără îndoială cartea câștigătoare a lui Laporta. Jucătorii Barcelonei erau complet blocați sub Koeman, dar acum par să alcătuiască una dintre cele mai în formă echipe din Europa.
Fără înfrângere în La Liga de la începutul lui decembrie (când au pierdut cu Betis), catalanii s-au impus clar cu Osasuna, una dintre victimele lor favorite. Formația din Pamplona nu învinsese niciodată în ultimii 10 ani Barcelona, în această perioadă plecând de pe Camp Nou în două rânduri cu câte 7 goluri "în sac".
Partida de azi s-a desfășurat după aceleași coordonate ca în ultima decadă, iar gazdele au arătat că egalul cu Galata, din Europa League, de la mijlocul săptămânii a fost doar o întâmplare. Băieții lui Xavi au rezolvat partida încă din prima jumătate de oră, când Ferran Torres (dublă, prima reușită din penalty) și Aubameyang au punctat pentru un scor de neprezentare.
Fotbal
LIVE BLOG Mercato 2022 | Primele mutări importante ale acestei veri! Cu cine s-a înțeles Liverpool
ACUM 6 ORE
Barcelona este echipa cu cel mai bun raport penaltyuri pro vs contra. Catalanii au primit 7 lovituri de pedeapsă în acest sezon, niciunul nefiind dictat împotriva lor. 6 din cele 7 penaltyuri au fost transformate, doar Depay ratând.

Aubameyang, în cărțile de istorie ale Barcelonei

Aubameyang a marcat 5 goluri în primele 6 meciuri pentru Barcelona, în La Liga. Niciun alt fotbalist nu a mai reușit așa ceva în tricoul blaugrana din 2009, de la Ibrahimovic.
De-a lungul timpului, doar 7 jucători marcaseră 5 sau mai multe goluri în primele lor 6 partide pentru formația de pe Camp Nou (Kocsis - 1960, Cruyff - 1973, Krankl - 1978, Koeman - 1989, Romario - 1993, Ronaldo - 1996, Ibrahimovic - 2009)
A fost un meci mare și pentru Ousmane Dembele, care a reușit pentru prima oară în carieră două pase decisive în două partide consecutive jucate pe Camp Nou. Anterior, francezul venise cu două assisturi în disputa cu Bilbao.
În a doua repriză, Barcelona nu a mai forțat, dar a reușit să mai marcheze o dată, pentru 4-0, grație lui Riqui Puig, fotbalist intrat în locul metronomului Pedri.
Cu acest succes, Barcelona își consolidează locul 3 în clasament (catalanii sunt la egalitate cu Atletico Madrid, ocupanta locului 4, dar au un meci mai puțin disputat). De partea cealaltă, formația din Pamplona e o echipă liniștită: e pe 11, fără teama retrogradării și fără perspective pentru un loc de cupă europeană.
Liga
Lewandowski i-a spus lui Xavi ce își dorește pentru a semna cu Barcelona! Ce pretenții are polonezul
20/05/2022 LA 07:40
Premier League
3 cluburi din Premier League, pe urmele unui jucător de la Barcelona! Cine a demarat discuțiile
19/05/2022 LA 07:21