Robin Gosens, desemnat Omul Meciului după victoria răsunătoare a Germaniei, scor 4-2, în fața campioanei europene en-titre, Portugalia, este în atenția mai multor cluburi importante de pe continent. Fotbalistul în vârstă de 26 de ani este dorit, printre altele, de Barcelona. Potrivit jurnaliștilor de la Daily Mail, oficialii catalanilor i-ar fi contactat deja pe cei de la Atalanta și pe reprezentanții lui Gosens pentru a-i negocia transferul.
Fundașul mai are contract cu Atalanta până în 2023, iar presa din Spania scrie că italienii ar fi dispuși să-i dea drumul pentru 35 de milioane de euro, cu atât mai mult cu cât se așteaptă ca prestațiile fotbalistului de la Euro 2020 să ducă la creșterea valorii sale de piață.
Se pare că și fotbalistul își dorește să înceapă o nouă aventură din sezonul 2021/22, visul său fiind acela de a ajunge la o echipă din Bundesliga. Gosens și-ar fi dorit să joace pentru Schalke, unde ar fi putut ajunge în vara anului 2019, însă acum echipa a retrogradat în liga secundă a Germaniei și mutarea pare imposibilă.
Serie A
Mihăilă, la Atalanta! Gazzetta dello Sport: "Azi face vizita medicală, mâine are primul antrenament"
31/01/2022 LA 07:08

Gosens, ideal pentru Barcelona

Gosens le-a atras atenția catalanilor după ce a impresionat alături de întreaga echipă a lui Gasperini în ultimii ani. Germanul este un jucător cu un stil considerat ideal pentru filosofia ofensivă a Barcelonei, cifrele arătând acest lucru. El a jucat 32 de meciuri pentru bergamasci în sezonul 2020/21 e Serie A, marcând de 11 ori și oferind 6 assist-uri.
Robin Gosens a ajuns la Atalanta în vara lui 2017, lombarzii plătindu-le doar 1,3 milioane de euro olandezilor de la Heracles în schimbul său.
Evoluțiile bune ale fundașului la Atalanta l-au adus și în atenția selecționerului naționalei Germaniei, Gosens fiind convocat de Joachim Low pentru Campionatul European 2020, unde a reușit prestații bune.

Omul Meciului dintre Portugalia și Germania

Robin Gosens a fost declarat Omul Meciului după Portugalia-Germania, scor 2-4, după ce a reușit un gol și două pase de gol. Jucătorul în vârstă de 26 de ani a primit aplauze la scenă deschisă din partea spectatorilor aflați pe Allianz Arena din Munchen în momentul în care a fost schimbat.
Pe lângă prestația de excepție a lui Gosens într-un meci al naționalei la un turneu final, titlul după partida cu Portugalia are o însemnătate și mai mare pentru germanul care a recunoscut în autobiografia sa 'Dreams are Worthwhile' că, după un meci împotriva lui Juventus câștigat de Atalanta în Cupa Italiei, i-a cerut tricoul lui Ronaldo, dar s-a lovit de refuzul portughezului:
"După fluierul final, m-am dus către el fără să sărbătoresc victoria și l-am întrebat dacă pot să am tricoul lui. Nici nu s-a uitat spre mine și a spus că nu. Mă înroșisem și eram rușinat. Am plecat de acolo și m-am simțit mic. Știi momentul acela când ceva stânjenitor se întâmplă și te uiți prin jur să vezi dacă a observat cineva? Așa m-am simțit și am încercat să mă ascund", a notat Gosens în cartea sa.
Serie A
4 forțe din Europa se luptă pentru transferul unei vedete din naționala Germaniei
23/09/2021 LA 15:07
Campionatul European UEFA
Euro 2020 | Știm toate cele 4 meciuri din sferturile Campionatului European
29/06/2021 LA 10:29