Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Barcelona e de acord cu cedarea lui Frenkie de Jong. Planul lui Xavi

Eurosport
DeEurosport

Actualizat 17/12/2021 la 12:24 GMT+2

Frenkie de Jong nu este sigur de viitorul saă la Barcelona. Clubul catalan este deschis la orice ofertă care ar putea satisface din punct de vedere financiar cerințele conducerii, iar mijlocașul ar putea să își ia rămas bun de la echipă chiar la finalul acestui sezon.

FC Barcelona - Frenkie de Jong

Credit imagine: Getty Images

Articol scris de Andrei Nicolae
De Jong poate fi unul dintre jucătorii implicați în procesul de reconstrucție al Barcelonei, alături de nume precum Coutinho, Umtiti sau Dest. Trupa blaugrana caută o destinație pentru cei trei enumerați, de care ar dori să scape chiar în pauza de iarnă. În urmă cu ceva timp, Joan Laporta, președintele grupării catalane, afirma că "Înfrângerile vor aduce consecințe", ceea ce pare că se întâmplă în momentul de față.
Există și alți jucători care pot pleca și în perioada de mercato din vară, deși până acum clubul i-a considerat de neatins, unul dintre cazuri fiind chiar Frenkie de Jong. Olandezul transferat de la Ajax în 2019 nu a impresionat prin prestații demne de echipa pentru care joacă, iar din acest motiv Barcelona va fi deschisă la oferte de transfer satisfăcătoare financiar. Catalanii sunt conștienți de valoarea pe care o are mijlocașul central și de nevoia altor cluburi mari de a avea un jucător precum De Jong în curtea lor.
CITEȘTE ȘI:

Xavi are nevoie de bani, De Jong ar putea aduce o sumă considerabilă în conturile Barcelonei

Pentru ca Xavi să aibă la dispoziție bugetul de transferuri de care are nevoie (se vorbește tot mai mult despre varianta Haaland), conducerea de pe Camp Nou e dispusă să renunțe la mijlocașul batav pentru prețul corect.
De asemenea, apariția tinerilor foarte talentați îl incurcă pe olandez și mai mult în prezent să prindă un loc în echipa de start. Pedri, Nico sau Gavi sunt trei jucători care evoluează pe aceeași poziție cu De Jong și care au avut un impact imens la echipă din momentul în care au fost introduși în planurile de joc ale catalanilor.
Acum câteva zile, tatăl jucătorului a vorbit despre posibilitatea ca fiul său să părăsească Barca în vară, reticent cu privire la plecarea sa chiar din această vară: "Știu că Barcelona are nevoie de bani și o ofertă foarte bună pentru Frenkie ar ajuta-o, dar nu văd să se întâmple asta în viitorul apropiat."
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo