După meciul de colecție cu Napoli, din Europa League, "extratereștrii" lui Xavi au făcut o nouă partidă convingătoare, contra unui adversar incomod. Bascii îi eliminaseră pe catalani în ianuarie, din Cupa Spaniei, astfel că partida de azi avea o miză superioară, dincolo de cele trei puncte.
Gazdele au început hotărât și, deși Unai Simon a avut câteva intervenții bune, la pauză s-a intrat cu trupa de pe Camp Nou în avantaj, grație reușitei lui Aubameyang, din minutul 37.

Aubameyang, în formă fantastică la Barcelona

Bundesliga
Bayern îi răspunde Barcelonei cu aceeași monedă, după ce Lewandowski e cu un pas pe Camp Nou
IERI LA 06:41
"Cifrele lui Aubameyang sperie", titrează jurnaliștii de la Marca, care apoi punctează: "Nimeni nu se aștepta ca impactul lui Aubameyang să fie atât de rapid, mai ales după ultima perioadă de la Arsenal. În contextul în care gabonezul marchează meci de meci, Haaland ar putea fi șters din planurile lui Laporta".
Aubameyang a devenit primul jucător din Africa care să înscrie în 3 meciuri la rând în toate competițiile (5 goluri în total, în această serie) de la Youssef En-Nesyri, atacantul lui Sevilla (martie 2021).
După pauză, s-a jucat după aceleași coordonate, iar controversatul Ousmane Dembele, care refuză prelungirea contractului scadent în vară, a închis meciul, din pasa lui Frenkie de Jong (minutul 73).
Pe final, catalanii s-au dezlănțuit, Dembele reușind o prestație fantastică. După reușita sa, francezul a fost servantul ideal pentru golurile 3 și 4, marcate de Luuk de Jong și Depay, în prelungiri.
Barcelona e neînvinsă în campionat din 4 decembrie, când pierdea cu Betis, și pare că nu poate rata locul de Champions League. Asta pentru că, chiar dacă Atletico Madrid ține aproape (sunt la egalitate de puncte, pe 4-5), Betis e în mare pierdere de turație și pare că va ceda locul 3 în curând. De partea cealaltă, Bilbao e fără obiectiv pentru finalul de sezon: se află pe 8, fără mari speranțe că poate prinde Europa League.
Liga
Barcelona, aproape de a semna un contract de 200 de milioane de euro! Ce lovitură vor da catalanii
13/05/2022 LA 14:25
Premier League
Coutinho, primul jucător care pleacă de la Barcelona în vară! Ce sumă va plăti Aston Villa
11/05/2022 LA 19:29