Acum 3 etape, formația lui Koeman era văzută marea favorită la titlu. Un succes cu Granada, pe teren propriu, ar fi adus-o pe primul loc în clasament, astfel că și-ar fi permis inclusiv egalul cu Atletico Madrid și ar fi câștigat titlul, dacă se impunea în rest. Doar că Granada a detonat bomba pe Camp Nou și s-a impus cu 2-1. "Nimic nu e pierdut, depindem de noi pentru a fi campioni", a spus Koeman după acea partidă, convins că 5 victorii în ultimele 5 partide vor fi suficiente. Sâmbătă, însă, gruparea blaugrana a remizat 0-0 cu trupa lui Simeone, "un rezultat" echitabil catalogat de tehnicianul Barcelonei, care spunea că încă speră la campionat.

Barcelona are nevoie ca și Ateltico, și Real să se încurce

Doar că șansele lui Messi&Co de a câștiga titlul au scăzut considerabil. Real Madrid a obținut un egal dramatic cu Sevilla, aseară, egalând în minutul 90+4, iar acum catalanii mai au doar șanse teoretice să termine sezonul pe locul întâi. Concret, formația lui Koeman trebuie să învingă în fiecare din meciurile din ultimele 3 etape și să spere că atât Atletico Madrid, cât și Real Madrid se vor încurca. În cazul echipei lui Simeone, un egal nu îi este suficient Barcelonei, aceasta are nevoie ca Atletico să piardă. Pentru că în caz de egalitate de puncte, "los colchoneros" sunt avantajați de meciurile directe (1-0 în tur, 0-0 în retur). Barcelona are nevoie ca și Real să facă un pas greșit, din același motiv: în caz de egalitate de puncte, formația blanco va termina înainte grație rezultatelor directe.
Cupa Mondială FIFA
Lionel Messi i-a speriat pe brazilieni cu forma de la Cupa Mondială! Avertismentul lui Dani Alves
ACUM 21 ORE
"Doar un miracol i-ar putea determina pe oamenii lui Koeman să mai câștige titlul la sfârșitul sezonului. Dar s-au văzut și lucruri mai ciudate în fotbal", e concluzia Marca.
Clasament La Liga
1. Atletico Madrid - 77 puncte
2. Real Madrid - 75 puncte
3. Barcelona - 75 puncte
4. Sevilla - 71 puncte

Meciurile decisive pentru titlu, în La Liga

Etapa 36
  • Atletico Madrid - Real Sociedad
  • Levante - Barcelona
  • Granada - Real Madrid
Etapa 37
  • Bilbao - Real Madrid
  • Atletico Madrid - Osasuna
  • Barcelona - Celta Vigo
Etapa 38
  • Eibar - Barcelona
  • Real Madrid - Villarreal
  • Real Valladolid - Atletico Madrid
De notat că, în caz de egalitate de puncte cu Atletico Madrid la finalul sezonului, formația lui Zidane va fi declarată campioană, având avantajul meciurilor directe (2-0 în tur, 1-1 în retur). Ca atare, Real are nevoie să învingă tot şi să spere că "los colchoneros" fac măcar un egal.
Cupa Mondială FIFA
Messi a făcut o nouă predicție după ce s-a calificat în sferturi! Echipele care l-au impresionat
IERI LA 19:49
Cupa Mondială FIFA
FIFA face schimbări în formatul Cupei Mondiale din 2026! Anunțul lui Arsene Wenger
IERI LA 15:14