Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

"Barcelona mai poate câștiga titlul doar printr-un miracol". Concluzia unei etape nebune

Cristian Mihală

Publicat 10/05/2021 la 10:43 GMT+3

Etapa din acest weekend din La Liga a adus față în față primele 4 clasate din campionat. Barcelona - Ateltico Madrid s-a încheiat 0-0, în timp ce Real Madrid - Sevilla s-a terminat 2-2. Catalanii au nevoie acum ca ambele rivale din capitala Spaniei să se încurce, în ultimele 3 etape, pentru a câștiga titlul.

Atletico Madrid's Spanish midfielder Saul Niguez (L) challenges Barcelona's Argentinian forward Lionel Messi during the Spanish league football match FC Barcelona against Club Atletico de Madrid at the Camp Nou stadium in Barcelona on May 8, 2021.

Credit imagine: Getty Images

Acum 3 etape, formația lui Koeman era văzută marea favorită la titlu. Un succes cu Granada, pe teren propriu, ar fi adus-o pe primul loc în clasament, astfel că și-ar fi permis inclusiv egalul cu Atletico Madrid și ar fi câștigat titlul, dacă se impunea în rest. Doar că Granada a detonat bomba pe Camp Nou și s-a impus cu 2-1. "Nimic nu e pierdut, depindem de noi pentru a fi campioni", a spus Koeman după acea partidă, convins că 5 victorii în ultimele 5 partide vor fi suficiente. Sâmbătă, însă, gruparea blaugrana a remizat 0-0 cu trupa lui Simeone, "un rezultat" echitabil catalogat de tehnicianul Barcelonei, care spunea că încă speră la campionat.

Barcelona are nevoie ca și Ateltico, și Real să se încurce

Doar că șansele lui Messi&Co de a câștiga titlul au scăzut considerabil. Real Madrid a obținut un egal dramatic cu Sevilla, aseară, egalând în minutul 90+4, iar acum catalanii mai au doar șanse teoretice să termine sezonul pe locul întâi. Concret, formația lui Koeman trebuie să învingă în fiecare din meciurile din ultimele 3 etape și să spere că atât Atletico Madrid, cât și Real Madrid se vor încurca. În cazul echipei lui Simeone, un egal nu îi este suficient Barcelonei, aceasta are nevoie ca Atletico să piardă. Pentru că în caz de egalitate de puncte, "los colchoneros" sunt avantajați de meciurile directe (1-0 în tur, 0-0 în retur). Barcelona are nevoie ca și Real să facă un pas greșit, din același motiv: în caz de egalitate de puncte, formația blanco va termina înainte grație rezultatelor directe.
"Doar un miracol i-ar putea determina pe oamenii lui Koeman să mai câștige titlul la sfârșitul sezonului. Dar s-au văzut și lucruri mai ciudate în fotbal", e concluzia Marca.
Clasament La Liga
1. Atletico Madrid - 77 puncte
2. Real Madrid - 75 puncte
3. Barcelona - 75 puncte
4. Sevilla - 71 puncte

Meciurile decisive pentru titlu, în La Liga

Etapa 36
  • Atletico Madrid - Real Sociedad
  • Levante - Barcelona
  • Granada - Real Madrid
Etapa 37
  • Bilbao - Real Madrid
  • Atletico Madrid - Osasuna
  • Barcelona - Celta Vigo
Etapa 38
  • Eibar - Barcelona
  • Real Madrid - Villarreal
  • Real Valladolid - Atletico Madrid
De notat că, în caz de egalitate de puncte cu Atletico Madrid la finalul sezonului, formația lui Zidane va fi declarată campioană, având avantajul meciurilor directe (2-0 în tur, 1-1 în retur). Ca atare, Real are nevoie să învingă tot şi să spere că "los colchoneros" fac măcar un egal.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo