Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Barcelona, super-transfer de la Ajax! Dream Team-ul lui Xavi e aproape complet: cum visează să arate Barcelona, din vară

Cristian Mihală

Publicat 09/03/2022 la 09:48 GMT+2

Barcelona are un sezon de tranziție, dar venirea lui Xavi pare să facă schimbul de generații mult mai ușor. Catalanii negociază acum cu Noussair Mazraoui, unul dintre cei mai ofensivi fundași laterali din lume, iar "Dream Team"-ul pentru sezonul viitor se anunță unul de excepție.

BARCELONA, SPAIN - FEBRUARY 27: Ousmane Dembele of FC Barcelona celebrates 2-0 with coach Xavi Hernandez of FC Barcelona during the La Liga Santander match between FC Barcelona v Athletic de Bilbao at the Camp Nou on February 27, 2022 in Barcelona Spain (

Credit imagine: Getty Images

Marele pariu pentru Laporta și Barcelona e Erling Haaland, în ofensivă, dar catalanii se preocupă și de apărare. Transferul lui Andreas Christensen la FC Barcelona, începând din vară, este ca și perfectat. Mai lipsește doar semnătura jucătorului după ce părțile au agreat termenii mutării pe Camp Nou.
Acum, conducerea de pe Camp Nou încearcă și întărirea flancului drept al defensivei și, potrivit sport.es, sunt foarte aproape să bată palma cu Noussair Mazraoui. În vârstă de 24 de ani, fotbalistul marocan își încheie contractul cu clubul din Amsterdam și e foarte aproape de Barcelona.
"Barça presează pentru Nouassir Mazraoui, fundașul dreapta al lui Ajax Amsterdam. Clubul blaugrana i-a făcut deja o ofertă oficială jucătorului și conduce cursa pentru semnătura acestuia", notează sport.es.
CITEȘTE ȘI:

Mazraoui, cifre impresionante în acest sezon, la Ajax

Mazraoui este în actuala stagiune unul dintre cei mai ofensivi fundași laterali din Europa. A marcat 5 goluri în campionat, în 20 de apariții, o rată incredibilă pentru un apărător. Și în Champions League prezența lui a fost importantă, ajutându-și echipa cu două pase decisive în faza grupelor (acolo unde Ajax a câștigat pe linie).
Mazraoui e varianta ideală pentru Xavi, în banda dreaptă, și pentru că va ajunge liber de contract. Catalanii încearcă să își îndrepte atenția cu preponderență spre astfel de jucători, pentru a putea să ofere un contract competitiv lui Haaland.
Cum visează Xavi să arate Barcelona sezonul viitor
  • Ter Stegen - Mazraoui, Christensen, Eric Garcia, Alba - Pedri, Gavi, De Jong - Ferran Torres, Haaland, Ansu Fati
Stafful tehnic al catalanilor ar fi acoperit și în cazul absențelor, banca Barcelonei urmând a arăta excepțional, cu fotbaliști ca Aubameyang, Adama Traore, Dembele, Depay (ultimii doi, în caz că vor rămâne) acolo.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo