Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Barcelona, victorie cu Bilbao. Messi şi-a luat revanşa, catalanii depăşesc Real Madrid în clasament

Cristian Mihală

Publicat 31/01/2021 la 23:59 GMT+2

Barcelona şi-a luat revanşa pentru pierderea Supercupei în faţa lui Bilbao. Catalanii s-au impus în duelul cu bascii, în campionat, scor 2-1. Messi, eliminat acum două săptămâni, a marcat.

Lionel Messi, Barcellona-Athletic Bilbao

Credit imagine: Getty Images

Partida de azi avea cu siguranţă o încărcătură aparte pentru trupa blaugrana, dar mai ales pentru Messi. Eliminat în Supercupă (primul său roşu în tricoul Barcelonei), decarul argentinian voia revanşa. Sud-americanul voia o evoluţie foarte bună şi în contextul în care azi s-a discutat enorm despre el, după ce Mundo Deportivo a dezvăluit că are un salariu de 555 de milioane de euro pe Camp Nou (în 4 ani, în perioada 2017-2021).
Odihnit după cele două partide în care a lipsit din cauza suspendării, Messi a fost la înălţime şi a deschis scorul din lovitură liberă.
Lionel Messi a înscris al 650-lea gol pentru Barcelona în toate competiţiile (456 dintre ele au fost în La Liga). A fost a 49-a reuşită din lovitură liberă pentru decarul argentinian (a 38-a în campionatul Spaniei).
După gol, Bilbao a început să echilibreze partida, e adevărat, în contextul în care trupa lui Koeman i-a permis să aibă o posesie mai bună, probabil în speranţa că va da lovitura pe contra-atac.

Record negativ pentru Jordi Alba, în Barcelona - Bilbao 2-1

Atacurile oaspeţilor au fost destul de sterile, însă au revenit în joc graţie lui Jordi Alba, care a trimis în propria poartă în debutul reprizei secunde.
Jordi Alba a înscris al 5-lea autogol în tricoul Barcelonei. Niciun alt fotbalist din istoria campionatului Spaniei nu a marcat de mai multe ori în proprie poartă.
Scorul final a fost stabilit de Griezmann, aflat într-o formă fantastică, acesta trimiţând în poartă pasa lui Mingueza.
Griezmann a început să joace din ce în ce mai bine pentru Barcelona, iar în seara asta a fost din nou la înălţime. Francezul şi-a întâlnit victima preferată, marcând 11 goluri contra bascilor (3 goluri pentru Sociedad, 5 pentru Ateltico şi 3 în tricoul Barcelonei).
Graţie acestui rezultat, Barcelona o depăşeşte în clasament pe Real Madrid, urcând pe doi. Cei doi mari granzi ai Spaniei au acelaşi număr de puncte, 40, dar catalanii au un golaveraj superior. Totuşi, speranţele la titlu sunt minime: Atletico Madrid are 10 puncte în plus şi un meci mai puţin disputat.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo