Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Barcelona visează la titlu, după ce a distrus Realul, pe Bernabeu. Programul o avantajează, dar are şi alte atu-uri

Cristian Mihală

Publicat 21/03/2022 la 08:41 GMT+2

Real Madrid - Barcelona s-a terminat 0-4, iar catalanii au început să spere la un titlu ce părea compromis, după startul de sezon dezastruos. Formaţia lui Xavi are o şansă la campionat, însă rivala de pe Bernabeu rămâne mare favorită.

Nacho Fernandez of Real Madrid duels for the ball with Pierre-Emerick Aubameyang of FC Barcelona during the LaLiga Santander match between Real Madrid CF and FC Barcelona at Estadio Santiago Bernabeu on March 20, 2022 in Madrid, Spain

Credit imagine: Getty Images

În momentul în care l-a înlocuit pe Koeman pe banca tehnică a Barcelonei, Xavi vorbea despre câştigarea titlului încă din actuala stagiune. Mulţi au zâmbit, având în vedere unde se aflau Depay&Co la momentul respectiv, dar, după 4 luni, misiunea nu mai e tocmai una imposibilă, deşi rămâne extrem de complicat să o ajungă din urmă pe Real Madrid.
Aseară, gruparea blaugrana a demonstrat încă o dată că e cea mai în formă din La Liga (neînvinsă de la startul lui decembrie, de la un eşec cu Betis), demolând Realul, chiar pe Bernabeu. S-a terminat 4-0, dar scorul putea fi mult mai drastic, dacă atacanţii oaspeţilor se concentrau sau dacă Thibaut Courtois nu era cel mai bun jucător al formaţiei blanco.
În prezent, între cele două mari rivale sunt 12 puncte diferenţă, dar campionatul nu e tranşat, judecând după cum au arătat cele două formaţii duminică seară.
CITEŞTE ŞI:

Barcelona speră la titlu, după 4-0 pe Bernabeu, cu Real Madrid

Catalanii au un meci restanţă, astfel că, dacă îl vor câştiga (cu Rayo Vallecano, acasă), vor ajunge la 9 puncte de Real Madrid.
"Galacticii" au un program ceva mai greu, prin comparaţie: deplasări extrem de dificile (Sevilia și Atletico ) și incomode (Vigo și Osasuna), în timp ce Barcelona se va teme în special de confruntările de "afară", cu Real Sociedad și Betis.
Marele avantaj al trupei lui Xavi e legat de Europa. În UEL, Barcelona va putea să fie ceva mai relaxată, în fazele finale, obiectivul în sine nefiind unul de prim plan, ci doar circumstanţial. De partea cealaltă, Real Madrid are o dublă de foc cu "Regina Europei", Chelsea, formaţie care a eliminat-o din semifinalele competiţiei, sezonul trecut. Dacă vor trece de trupa lui Tuchel, albii vor avea parte de altă dublă dispută teribilă, probabil cu Manchester City.
Aceste confruntări pot constitui un handicap enorm pentru băieţii lui Ancelotti, fiind limpede că vor cheltui mult mai multă energie decât Barcelona, în Europa League.
Nu în ultimul rând, speranţele catalanilor se leagă de problemele avute de Karim Benzema. Acesta a suferit a doua accidentare din ultimul timp şi a fost indisponibil pentru Real Madrid aseară. În teorie, un club precum cel din capitala Spaniei nu ar trebui să depindă de un singur jucător, dar realitatea ne arată că, fără vârful francez, Real suferă enorm în ofensivă. În turul optimilor Champions League, cu PSG, Benzema a fost forţat, nefiind recuperat 100% după o accidentare, iar asta s-a văzut, Mbappe&Co obţinând un succes mult mai clar decât a arătat scorul, 1-0. În retur, cu un Benzema în formă maximă, Real Madrid a întors rezultatul, graţie hat-trickului atacantului. În cazul în care Benzema va avea noi probleme medicale pe final de sezon, trupa de pe Bernabeu va avea cu siguranţă mari probleme, iar "factorul Benzema" e un lucru de care cu siguranţă ar trebui să se ţină cont.

Programul lui Real Madrid şi Barcelona până la finalul sezonului

Etapa 30
  • Celta - Real Madrid
  • Barcelona - Sevilia
Etapa 31
  • Real Madrid - Getafe
  • Barcelona - FCB
Etapa 32
  • Sevilla - Real Madrid
  • Barcelona - Cadiz
Etapa 33
  • Osasuna - Real Madrid
  • Sociedad - Barcelona
Etapa 21 (meci amânat)
  • Barcelona - Rayo Vallecano
Etapa 34
  • Real Madrid - Espanyol
  • Barcelona - Mallorca
Etapa 35
  • Atletico Madrid - Real Madrid
  • Betis - Barcelona
Etapa 36
  • Real Madrid - Levante
  • Barcelona - Celta
Etapa 37
  • Cadiz - Real Madrid
  • Getafe - Barcelona
Etapa 38
  • Real Madrid - Betis
  • Barcelona - Villarreal
Evident, presupunând că şi-ar câştiga restanţa, 9 puncte în 9 meciuri sunt foarte greu de recuperat de către Barcelona. Totuşi, e limpede că cele două echipe sunt în forme total diferite în acest moment, iar una sau două sincope ale Realului ar putea relansa lupta la titlu. În acest moment, formaţia lui Ancelotti rămâne mare favorită, dar nu va avea de îndeplinit o simplă formalitate, cum se anticipa.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo