Agusti Benedito (56 de ani) și-a prezentat candidatura la președinția Barça luni. A făcut acest lucru venind cu un program revoluţionar, diferit total de cel al candidaţilor. Dacă Victor Font şi Joan Laporta, principalii doi favoriţi, şi-au centrat discursurile pe ideea de prelungire a contractului lui Messi şi pe transferuri, Benedito are un alt plan: vrea o casă nouă pentru catalani.
"Dacă vom câștiga alegerile, ceea ce vom face este să construim un stadion nou. Și pentru a da câteva detalii în premieră, am luat în considerare două opțiuni pentru acea arenă nouă. Prima este să demolăm Camp Nou și să construim noul stadion chiar acolo. Asta ar însemna că, timp de trei ani, echipa ar trebui să joace pe Montjuic (n.r. stadionul olimpic). Cealaltă alternativă este să construim arena în Sant Joan Despi (n.r. baza de pregătire a grupării blaugrana)", a anunţat Benedito, citat de As.
În urmă cu 6 ani, s-a mai pus problema ca Barcelona să îşi schimbe stadionul, dar nimic nu s-a concretizat. Lucrurile au luat o altă turnură între timp şi fanii blaugrana au nevoie de un stadion ultramodern, care, în timp să îi aducă un profit important clubului.
Liga
Barcelona a pus ochii pe un atacant cu experiență în 3 dintre cele mai tari campionate din Europa
ACUM 5 ORE

De ce Camp Nou nu ar trebui modernizat

Bendito l-a prezentat pe arhitectul Benedeta Tagliabue, care a explicat că o renovare a vechiului stadion nu are sens: "Camp Nou se bazează pe o structură veche, veche de 65 sau 70 de ani. Întrebarea mea este: merită să faci un efort atât de mare să mai investeşti în el? Nu știm surprizele pe care le vom găsi. Structurile vor fi întărite în caz de renovare, dar nimeni nu știe cum sunt în acest moment. Și dacă apar lucruri neaşteptate, vor fi probleme pe termen lung, se poate să nu putem garanta siguranţa fanilor pe termen lung".
Benedito candidează pentru a treia oară la preşedinţia Barcelonei, după ce în 2010 a obţinut un scor respectabil, dar în 2015 nu a reuşit să îi convingă pe fani, obţinând mai puţin de jumătate din voturile primite acum un deceniu. S-a vorbit despre un pact al acestuia cu Laporta, dar a ţinut să nege existenţa unei astfel de înţelegeri.
"Se spune că sunt în conversații avansate cu Laporta, dar nu este așa. Ne-am confruntat în trecut şi o vom face din nou. Aceste alegeri nu sunt cele din 2010, pe care Sandro (n.r. Rosell) urma să le câștige; sau cele din 2015, cu un favorit clar, acestea sunt diferite. Că Laporta se descurcă puțin mai bine, sigur, dar nu există nimeni care să aibă un avans clar", a concluzionat Benedito.
Liga
La Masia a produs o nouă generaţie fabuloasă! Coincidenţele dintre Barcelona lui Pep şi cea de acum
ACUM 21 ORE
Liga
Variantă surpriză pentru banca tehnică a Barcelonei! Cine e antrenorul pe care a pus ochii Laporta
IERI LA 07:43