Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Betis - Barcelona 1-2. Efectul Ansu Fati: a marcat, la un minut după intrarea pe teren

Cristian Mihală

Actualizat 08/05/2022 la 00:03 GMT+3

Barcelona și-a asigurat locul de Champions League, după victoria de pe terenul lui Betis, scor 2-1. Formația din Sevilla păstrează șanse la locul 4 în continuare, dar acestea au scăzut foarte mult.

Ansu Fati regresó ante el Mallorca

Credit imagine: Getty Images

În meciul tur, în toamnă, Betis dădea lovitura pe Camp Nou în ceea ce a însemnat prima înfrângere a lui Xavi ca antrenor al Barcelonei. Trupa lui Pellegrini avea astfel în această seară șansa istorică de a o învinge pentru prima oară tur-retur pe gruparea blaugrana. Un succes ar fi însemnat și rămânerea în cărți pentru un loc de Champions League, în contextul în care Atletico Madrid are duminică meci contra campioanei Real Madrid.
A rezultat un meci echilibrat, în care Barcelona a ținut mai mult de minge, dar în care ocaziile mari s-au împărțit "frățește".

Ansu Fati, efect instant pentru Barcelona

Se părea că partida se va îndrepta către un egal alb, dar în minutul 76, abia intrat pe teren în locul lui Ferran Torres, Ansu Fati a marcat pentru catalani. După ce a fost folosit în ultimul sfert de oră în disputa cu Mallorca, tânărului vârf de atac nu i s-a oferit mai mult nici azi, Xavi nedorind să îl forțeze în vreun fel după problemele medicale avute. Dar impactul lui Ansu Fati a fost imediat, el punctând la doar un minut după ce a fost introdus pe teren.
Ansu Fati a marcat până acum 19 goluri în tricoul Barcelonei. În 10 dintre cazuri, reușita tânărului atacant a însemnat intrarea în avantaj a formației sale.
Gazdele au revenit imediat în joc, astfel că Fekir, un fotbalist căruia îi priesc meciurile cu Barcelona (1 gol și 2 pase decisive în ultimele 3 meciuri directe, până în această seară), a găsit un assist pentru Marc Bartra, pentru 1-1. Ajuns la 31 de ani, fundașul care a evoluat la Barcelona la toate categoriile de vârstă (inclusiv la prima echipă), în perioada 2002-2016, a adus un egal care încă o păstrează pe Betis în calculele ocupării unui loc de UCL, deși șansele au scăzut destul de mult după acest rezultat.
În prelungiri, când arbitrul se pregătea să fluiere finalul partidei, catalanii au dat lovitura, la o fază în care veteranii Dani Alves și Jordi Alba au conlucrat, pentru golul acestuia din urmă (90+4).
Barcelona e pe doi, iar egalul de azi îi asigură prezența în viitorul sezon de Liga Campionilor. Betis are doar trei puncte în spatele lui Atletico Madrid, dar formația lui Simeone e mare favorită cu Real Madrid, în derbyul capitalei, mâine. Pentru că e de așteptat ca Ancelotti să joace aproape exclusiv cu rezervele, în contextul în care formația sa e campioană, iar meciul de 120 de minute, cu City, a fost unul care i-a secat de energie pe Benzema&Co.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo