Jurnaliştii de la sport.es au dezvăluit în această dimineaţă că starul argentinian al Barcelonei va plăti pentru demersul său de a cinsti memoria lui "El Pibe D'Oro".
Decarul catalanilor a marcat un super-gol în minutul 73 al confruntării cu Osasuna, câştigată cu 4-0. Căpitanul Barcei a șutat minunat de la 16 metri la colțul lung, exact în vinclul porții. Messi i-a dedicat golul unicului Maradona. Atacantul Barcei a pregătit pe sub echipamentul de joc tricoul cu numărul 10 al echipei Newell's Old Boys, făcut celebru de "El Pibe de Oro" în sezonul 1993/1994. Messi a privit spre cer timp de câteva secunde, cu mâinile în aer.
Mateu Lahoz, centralul partidei, i-a arătat cartonaşul galben, dar gestul îl va costa pe super-starul sud-american şi 3000 de euro.
Ligue 1
Luis Suarez a dezvăluit marea problemă a lui Messi la PSG: "Vorbim zilnic, mereu îmi spune asta"
ACUM 10 ORE
"Fotbalistul care, după ce înscrie sau în orice alt moment al jocului, își ridică tricoul și arată orice fel de mesaj publicitar, slogan, emblemă, etc, va fi pedepsit cu o amendă de până la 3.000 de euro și un avertisment. Oricare ar fi conținutul sau scopul acțiunii sale", se arată în regulament, notează sursa citată.

Messi a recreat unicul gol al lui Maradona pentru Newell's

Golul marcat de Messi contra lui Osasuna are parte de o poveste aparte, în contextul în care reprezintă o coincidenţă incredibilă.
Concret, reuşita e o copie la indigo a singurului gol reuşit de Maradona în tricoul lui Newell's Old Boys. Într-un amical împotriva lui Emelec, pe 7 octombrie 1993, "El Pibe D'Oro" a reuşit să înscrie superb, iar Messi a reprodus, fără să vrea, evident, acel gol celebru.
Interesant e că Messi a declarat acum ceva timp că a asistat de pe margine la acea partidă, deşi încă nu ajunsese la juniorii lui Newell's (a evoluat pentru Academia clubului în perioada 1994-2000).
Fotbal
Cotele pentru Balonul de Aur 2022. Un jucător care nu a prins lista de 30 în 2021, printre favoriți
ACUM 11 ORE
Premier League
Capcană pentru Rangnick: "Cine e cel mai bun jucător din lume?". Răspunsul de clasă al neamțului
ACUM 12 ORE