Visul lui Mbappe e să se transfere la Real Madrid, lucru cât se poate de clar având în vedere ofertele refuzate de la PSG pentru a-și pune semnătura pe un nou contract. În plus, în această vară City a încercat să îl deturneze pe atacant, însă agentul său le-a transmis "cetățenilor" că fotbalistul vrea un singur lucru: să ajungă pe Bernabeu.
Ieri, în ultima zi de transferuri, Real a venit cu o ultimă ofertă, una impresionantă, care l-ar fi transformat pe Kylian în cel mai scump jucător din istorie, la egalitate cu Neymar (220 milioane de euro). Și această ofertă a fost refuzată de PSG, care nici măcar nu i-a mai dat vreun răspuns lui Perez, după ce zilele trecute îi transmisese că Mbappe e netransferabil.
Fotbal
Cursa pentru Balonul de Aur are un favorit uriaș! Messi, cotat cu aceleași șanse ca... Bonnuci
24/05/2022 LA 07:23
Două întrebări s-au ridicat în ultimele zile, iar răspunsul la ele au legătură cu o posibilă înțelegere, în cele din urmă, între PSG și Mbappe: de ce Real Madrid oferă o sumă atât de mare pentru un jucător pe care îl poate semna gratis peste câteva luni și de ce formația franceză să încăpățânează să refuze asemenea sume, în contextul în care riscă să nu se aleagă cu nimic de pe urma celui mai bun tânăr jucător din lume.
CITEȘTE ȘI:

Planul lui PSG de a-l păstra pe Kylian Mbappe

Presa din Hexagon este convinsă că Al Khelaifi are încă ași în buzunar și nu și-a dorit doar să îi dea o lecție lui Florentino Perez, cu orice preț. Planul șefului de pe Parc des Princes are în vedere două aspecte. Primul e legat de forța lui PSG și de posibilitatea ca Mbappe să își schimbe prioritățile după ce joacă alături de Messi.
Francezii i-au adus în această vară pe Donnarumma, Hakimi, Sergio Ramos, Nuno Mendes, Wijnaldum și Messi, în cea mai spectaculoasă campanie de achiziții din istorie. Cucerirea unei Ligi a Campionilor pare mai probabilă decât oricând, iar PSG promite să domine fotbalul european în anii următori. Ca atare, Al Khelaifi mizează că Mbappe va dori să rămână alături de cei mai buni pentru a cuceri cât mai multe trofee UCL. În paralel, Real Madrid nu a făcut achiziții spectaculoase pe piața transferurilor, astfel că echipa pare în acest moment fără vreo șansă reală să câștige Liga. Dacă va pierde din nou titlul - specialiștii o văd pe Atletico, campioana în exercițiu, favorită - Mbappe ar trebui să gândească de două ori dacă e soluția cea mai bună din punct de vedere sportiv să ajungă în capitala Spaniei. E nevoie de multe transferuri, iar Real e departe de forța financiară din trecut, astfel că șefii lui Paris Saint Germain mizează că Mbappe va pune performanța înaintea visului avut din copilărie.
Al doilea atu avut de Al Khelaifi e legat de disponibilitatea financiară. El e convins că poate să acopere cu bani orice dorință a lui Mbappe de a merge la Real Madrid. Deja, jurnaliștii din Franța au anunțat că PSG i-a făcut o nouă ofertă starului de prelungire a contractului: 45 de milioane de euro/an, mai mult decât au Messi și Neymar. Și această variantă a fost declinată de Kylian, care probabil spera că se va ajunge la un acord, în ultima zi de mercato.
Doar că PSG își permite să fie extrem de flexibilă când vine vorba de salariul lui Mbappe, iar Real nu poate concura sub nicio formă la acest capitol. Evident, azi Kylian e limpede că își dorește să ajungă la Madrid, dar o ofertă uriașă a francezilor, dublată de o eventuală primă de instalare, ar putea să îl facă să se răzgândească. E absurd, crede Al Khelaifi, ca vârful său să aleagă o formație mai slabă (chiar dacă Real are o istorie incomparabilă, fiind cel mai titrat club din lume) și un salariu mult mai mic.

Real Madrid, conștientă că îl poate pierde pe Mbappe

Florentino Perez pare a fi la curent cu planul șefilor lui PSG, de aici și insistența din ultimele zile. Real Madrid a venit cu 4 oferte, ultima de 220 de milioane de euro, pentru un fotbalist pe care l-ar lua gratis în câteva luni. Doar că certitudinea semnării era mult mai importantă, președintele grupării de pe Bernabeu știind că, până în 2022, lucrurile pot să capete o cu totul altă turnură, chiar dacă are un acord verbal cu reprezentanții atacantului de 22 de ani.
Voi fi clar. Kylian Mbappé va continua aici, la Paris Saint-Germain. Nu-l vom vinde niciodată şi nu va părăsi clubul niciodată liber de contract. Imposibil | Al Khelaifi, în L'Equipe, în luna iunie
În cele 4 sezoane petrecute alături de PSG, atacantul francez a câștigat de 3 ori titlul de campion, de 3 ori titlul de golgheter, de 3 ori Cupa Franței și de 3 ori Supercupa Franței. În acestă perioadă a devenit și un jucător esențial pentru naționala Franței, alături de care a câștigat Campionatul Mondial din 2018. În 2018 și 2019 a fost desemnat cel mai bun jucător francez al anului, trofeu pe care ar fi putut să-l câștige și în 2020 dar, din cauza pandemiei, acest trofeu nu s-a mai acordat.
În ceea ce privește cifrele carierei lui Kylian Mbappé la PSG, vedem că în cele 171 de apariții în tricoul parizienilor a înscris de 132 de ori și a pasat decisiv pentru alte 61.
Fotbal
Kylian Mbappe a anunțat decizia de a continua la PSG printr-un mesaj pe Whatsapp
22/05/2022 LA 05:04
Ligue 1
Messi, adio revenire la Barcelona! Va cumpăra 35% din acțiunile clubului la care va juca din 2023
17/05/2022 LA 06:19