ARTICOL SCRIS DE RĂZVAN CÎRCEAG
În cazul în care nu se va întâmpla nimic în următoarele orele, jucătorul care a adunat 7478 de zile sub contract cu FC Barcelona, va rămâne pentru prima oară liber de contract. Înţelegerea acestuia expiră la miezul nopții. În acest moment, catalanii se află într-o cursă contracronometru în vederea păstrării legendarului Leo Messi.

Ce înseamnă legal, încheierea contractului lui Messi cu Barcelona

Fotbal
Piața transferurilor din 2023 se anunță a fi captivantă! Starurile aflate în ultimul an de contract
ACUM O ORĂ
Cotidianul sport.es a alcătuit o listă cu consecințele încheierii contractului lui Leo Messi, mai exact ce vor putea și ce nu vor putea face fotbalistul și Barcelona începând de mâine.
Barcelona nu va mai putea:
  • Să îl păstreze pe Leo Messi: de mâine, acesta poate semna cu orice altă echipă.
  • Să îl asigure pe Leo în cazul unei accidentări: în cazul în care acesta va suferi o accidentare la Copa America, Federația Argentiniană trebuie să-și asume responsabilitatea.
  • Să folosească imaginea lui Messi din sezonul viitor, asta înseamnă că nu vor mai avea voie nici să vândă tricouri cu numele lui în magazinul oficial.
Barcelona va avea voie:
  • Să folosească imaginea lui Messi în tricouri din sezoanele precedente, atât pe web cât și pentru acțiuni promoționale.
  • Să utilizeze imagini cu Leo Messi de la Copa America.
  • Să păstreze imaginea argentinianului pe site-ul oficial al clubului, cât și numele, ca jucător al Barcelonei.

Ce a declarat președintele Barcelonei despre situaţia lui Messi

Președintele clubului, Joan Laporta, a vorbit acum câteva zile despre această situație, și speră ca Messi să semneze cât mai repede prelungirea pentru că acest lucru ar ajuta clubul și din alte puncte de vedere. "Ne-ar ajuta în mai multe feluri dacă Messi ne spune "da" cât mai repede. Ok-ul din partea lui Leo ar fi punctul principal de atracție pentru câteva operațiuni pe care le avem deja pregătite", a spus Joan Laporta.
De menţionat că această situaţie, deşi departe de a fi ideală pentru Barcelona, nu înseamnă că sud-americanul nu îşi va pune semnătura pe alt contract cu gruparea catalană. Se pare că părţile au negociat foarte intens în ultimele zile şi, în acest moment, parafarea actelor e o formalitate. Totuşi, nu ştim sigur dacă acest lucru se va face înainte ca Messi să devină jucător liber de contract.
Liga Națiunilor UEFA
Messi și Ronaldo, întrecuți de un sârb care a reușit o performanță impresionantă la echipa națională
IERI LA 07:09
International friendlies
VIDEO | Lionel Messi a ajuns la 100 de victorii cu Argentina și a sărbătorit cu o dublă încântătoare
IERI LA 05:14