Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

"Courtois trage cu gloanţe în coechipieri şi Ancelotti". Discurs incredibil al belgianului, după dezastrul cu Barcelona

Cristian Mihală

Publicat 21/03/2022 la 08:04 GMT+2

Thibaut Courtois şi-a pus la colţ coechipierii, după usturătoarea înfrângere din El Clasico, 0-4. Nici Carlo Ancelotti nu a scăpat de criticile portarului belgian.

Pierre-Emerick Aubameyang

Credit imagine: Eurosport

Barcelona a învins-o categoric pe Real Madrid, cu scorul de 4-0 (2-0), duminică seara, chiar pe stadionul Santiago Bernabeu, în derby-ul fotbalului spaniol, desfăşurat în etapa a 29-a din La Liga. Barca nu mai câştigase în ''El Clasico'' de 1.113 zile, precedentul succes al catalanilor datând din 2 martie 2019, când învingeau la limită, 1-0, printr-un gol înscris de croatul Ivan Rakitic. În cele şase meciuri disputate de atunci, echipa blaugrana a obţinut un singur rezultat de egalitate.
Duminică seara, Barca a câştigat la toate capitolele confruntarea cu Real, marcând de patru ori, prin gabonezul Pierre-Emerick Aubameyang (29, 52), Ronald Araujo (38) şi Ferran Torres (47).
Diferenţa putea fi mult mai mare, dar catalanii - extrem de neinspiraţi în atac de la 3-0 - şi intervenţiile lui Courtoi au făcut ca diferenţa să nu fie una fără corespondent în istoria recentă. Extrem de dezamăgit de prestaţia coechipierilor săi, dar şi de alegerea lui Ancelotti în absenţa golgheterului Benzema, Courtois a spus lucrurilor pe nume.
"Courtois trage cu gloanţe în coechipieri şi Ancelotti" este titlul dat de sport.es după El Clasico. Într-adevăr, în general marii fotbalişti evită să arate cu degetul spre coechipieri, după înfrângeri, dar modul în care Real Madrid a pierdut cu marea rivală a fost prea mult pentru goalkeeperul belgian.
"Astăzi am dat o imagine inacceptabilă acestui club. Nu s-a observat cine a jucat joi, în Europa League, am fost victime sigure. Au găsit multe găuri în apărarea noastră, nu am fost compacti și am plătit. După pauză, credem că putem reveni în joc, dar, după zece secunde, Ferran a fost singur împotriva mea...", şi-a început portarul belgian discursul dat pentru Movistar+.
CITEŞTE ŞI:

Ancelotti nu a înţeles nimic din eliminarea din Cupă, crede Courtois

Apoi, portarul nu s-a ferit să îl critice pe Ancelotti, deşi iniţial a dezvăluit, când a fost întrebat ce nu a funcţionat, că e vorba de chestiuni care trebuie rezolvate în "bucătăria internă", departe de ochii presei.
"Trebuie să vorbim despre tactică pe plan intern. Nici startul, nici repriza a doua nu a ieși cum voiam, dar sunt chestiuni pe care le vom discuta în sânul echipei, nu la televizor", a spus fostul portar al lui Chelsea, care însă nu a rezistat până la capăt şi a criticat stafful tehnic destul de dur: "Am jucat în Cupă cu un 9 fals și abia am tras pe poartă...azi a fost la fel. Am început bine, am avut o ocazie cu Fede (n.r.Valverde), dar apoi am coborât nivelul. S-au făcut greşeli, apoi, în repriza secundă, am început cum nu se poate mai slab. Nu putem juca așa acasă, la 0-2. Acest tricou necesită luptă, iar noi am încetat lupta în a doua jumătate. Am fi putut pleca cu o înfrângere şi mai usturătoare".
Real Madrid are 9 puncte avans faţă de Sevilla, iar Barcelona poate veni şi ea la 9 puncte de primul loc, dacă îşi câştigă partida restantă. Cu 9 etape rămase de disputat, titlul nu pare a fi în pericol, dar trebuie avut în vedere că gruparea blanco are parte şi de grelele încercări din Champions League, acolo unde în sferturi va da piept cu Chelsea. Ca atare, titlul nu mai pare chiar o formalitate, chiar dacă gruparea din capitala Spaniei rămâne mare favorită.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo