Anunțul European Super League (ESL) a șocat lumea fotbalului. 12 cluburi au anunțat că au format o nouă competiție europeană numită Super League. Competiția va fi formată din 20 de echipe, 15 cluburi fondatoare și alte cinci cluburi care trebuie să se califice de la an la an.
Superliga, care a fost anunțată oficial în duminică noaptea, este contestată de suporteri și de organismele oficiale de conducere ale fotbalului european și internațional. UEFA și FIFA au amenințat că jucătorii care joacă la cluburi implicate în Super League nu vor putea să-și reprezinte echipele naționale la Cupa Mondială sau la alte competiții internaționale.

Florentino Perez: "Super Liga este un ajutor pentru Barcelona"

La Liga
Lionel Messi, așteptat înapoi la Barcelona de Cruyff! "Trebuie să fie din nou împreună"
30/11/2022 LA 19:02
Cu toate acestea, Florentino Perez a asigurat că aceasta nu este o problemă și a dezvăluit că e singura cale spre salvarea fotbalului. Întrebat dacă Joan Laporta, președintele Barcelonei, a fost greu de convins să facă pasul în această direcție, numărul unu de pe Bernabeu a dezvăluit că omologul său de la șefia catalanilor a înțeles imediat că oportunitățile oferite de noua competiție sunt de neratat.
"Nu mi-a fost greu să-l conving pe Joan Laporta. Barcelona trece printr-o perioadă grea din punct de vedere financiar, iar Super Liga Europei este un ajutor pentru Barcelona, cum este și pentru restul echipelor. Trecem printr-o situație economică foarte proastă și fiecare conducător înțelege asta. Nu mi-a luat mult să-l conving pe Laporta, a înțeles imediat avantajele și faptul că e un proiect fezabil. Ne salvează pe toți, salvează lumea fotbalului. Trebuia făcut ceva pentru că, altfel, fotbalul dispare. Fotbalul, așa cum este astăzi, nu poate continua în aceeași direcție. Lucrăm la acest proiect de mai bine de doi ani", a dezvăluit Florentino Perez pentru El Chiringuito
Multe voci îl văd pe Perez drept cel mai important personaj din spatele Super Ligii Europei, el fiind de altfel și cel care a adus compania JP Morgan alături de nou înființata competiție.
Președinte al ESL, Perez a explicat că funcția sa este pur onorifică și că totul va fi extrem de transparent. Pentru a întări ideea, președintele lui Real a punctat că i-ar ceda locul lui Laporta fără nicio problemă, dacă o astfel de schimbare ar credibiliza și mai mult competiția.
"Nu am nicio problemă. Dacă vreți, plec mâine și președintele este Joan Laporta", a explicat Perez.

Așa ar arăta fotbalul european fără "rebelii" din Superligă

Cupa Mondială FIFA
Barcelona îl urmărește de peste un an pe fotbalistul care se crede "mai bun decât Neymar"
30/11/2022 LA 11:43
Bundesliga
Cristiano Ronaldo s-a lovit de primul refuz după despărțirea de United! Clubul care i-a închis ușa
29/11/2022 LA 13:32