Contractul lui Lionel Messi cu Barcelona s-a încheiat pe 30 iunie. Chiar dacă fotbalistul și-ar dori să semneze o înțelegere cu catalanii, clubul trebuie să scadă bugetul de salarii pentru a putea să-l înregimenteze pe argentinian, care s-a decis să ajute echipa. Messi ar fi dispus să renunțe la mai mult de jumătate din salariu pentru a putea semna un nou contract cu Barcelona.
Chiar și în aceste condiții, catalanii nu îl pot înregimenta și trebuie să ia și alte măsuri, această decizie a fotbalistului nefiind suficientă pentru ca echipa să se încadreze în limita salarială impusă de La Liga.
Pentru a nu-l pierde pe Messi din campionatul Spaniei, președinții mai multor cluburi ar fi declarat că vor să ajute Barcelona să-i ofere un nou contract argentinianului. Potrivit jurnalistului Roberto Gomez, oficialii unor echipe de top din La Liga sunt dispuși să contribuie financiar la plata salariului lui Lionel Messi, astfel încât el să rămână pe Camp Nou.
Ligue 1
Messi, adio revenire la Barcelona! Va cumpăra 35% din acțiunile clubului la care va juca din 2023
17/05/2022 LA 06:19
Aceștia sunt de părere că păstrarea fotbalistului la Barcelona este extrem de importantă pentru evoluția fotbalului din Spania.

Messi, în finala Copei America

În această perioadă, Lionel Messi se află în Brazilia, unde a ajuns cu echipa națională până în finala Copei America. Fotbalistul este în fața primului trofeu cu Argentina, după medalia de aur olimpică, însă istoria îi este potrivnică. "Pumele" nu au învins marea rivală într-o partidă oficială de 16 ani.
Practic, Argentina nu a învins niciodată Brazilia într-un meci oficial cu Messi pe teren, starul Barcelonei urmând a avea parte de o mare provocare în tentativa de a opri seceta de 28 de ani a Argentinei la Mondiale / Copa America. Ultimul trofeu major cucerit de dubla campioană mondială datează tocmai din 1993.
Finala Copei America, Argentina - Brazilia, este programată în această noapte, de la ora 3.
Liga
Messi, așteptat înapoi la Barcelona! Anunțul tatălui său care le dă speranțe fanilor din Spania
15/05/2022 LA 16:31
Ligue 1
"Meciul cu Real Madrid ne-a ucis!" Mărturisirea unui fotbalist de la PSG după egalul cu Troyes
09/05/2022 LA 07:51