"Mbappe îl amenință pe Florentino Perez cu Barcelona. Madridul se joacă cu focul", este titlul dat de sport.es unui material care analizează ceea ce încearcă să facă președintele Realului, dar care încearcă să justifice și atitudinea starului lui PSG.
În urmă cu două zile, prestigiosul L'Equipe, care are surse excelente între apropiații lui Mbappe, a scris pe larg despre interesul Barcelonei pentru vârf. Mai mult, s-a discutat inclusiv de faptul că atacantul lui PSG e extrem de atras de proiectul lui Xavi, iar El Clasico, terminat cu 4-0 pentru catalani ar fi avut un rol decisiv în apropierea lui Kylian de formația blaugrana.
Nimic mai fals, susține sport.es, care a descoperit că totul este o stratagemă a lui Mbappe și a apropiaților lui. Concret, starul francez vrea să pună presiune tot mai tare pe Florentino Perez, astfel încât acesta să nu îl semneze și pe Haaland. Mbappe ar dori să fie unica mare vedetă de la Real Madrid, astfel încât să poată câștiga ușor Balonul de Aur. Deși nu are nimic personal cu starul lui Dortmund, vârful a simțit pe propria piele, la PSG, ce înseamnă să împartă "puterea" cu Neymar și mai ales cu Messi și vrea să evite pe viitor astfel de situații.
Ligue 1
"Real i-ar fi dat un salariu mai mare!" Anunțul incredibil al lui Al-Khelaifi + Mesajul lui Mbappe
ACUM 14 MINUTE
CITEȘTE ȘI:
ANUNȚUL LUI LIONEL MESSI DUPĂ PARTIDA ARGENTINA – VENEZUELA. "VOI LĂMURI MULTE LUCRURI"

Mbappe, mesaj clar pentru Florentino Perez și Real Madrid

În fapt, susțin spaniolii, Joan Laporta, președintele Barcelonei, nu s-ar fi gândit în nicio secundă la Mbappe, scopul său principal fiind Haaland. Vârful francez și-a dorit doar să îl "strângă cu ușa" pe Perez, trimițându-i un mesaj foarte puternic.
"Madridul se joacă cu focul. Florentino Pérez are o mulțime de bani și visul lui este să creeze o nouă echipă galactică. Are nevoie de staruri pentru a umple noul Bernabeu. Problema președintelui blanco e că vrea să acumuleze mari stele, așa cum a făcut pe vremea lui Figo, Beckham, Raul, Ronaldo, Zidane... Perezcaută să îi aducă împreună pe cele două mari figuri ale prezentului și, mai ales, ale viitorului: Mbappe și Haaland. O sarcină împovărătoare din punct de vedere economic, dar viabilă. Este ca și cum Messi și Cristiano, în cele mai bune versiuni ale lor, ar trebui să joace împreună. Posibil, da. Dar greu de gestionat. Ego-urile, interesele personale, comparațiile... Nu poți avea doi cocoși în același coteț. Și Florentino ar face bine să-și amintească propria poveste: acel Madrid galactic a scăpat atât de sub control încât a ajuns să-i provoace demisia. Cu Mbappe și Haaland, de fapt, anxietatea președintelui a început, chiar înainte de a-i semna.
Mbappé a trimis deja un mesaj otrăvit președintelui blanco, prin L'Equipe. Ziarul francez a relatat că Barça l-a contactat pe atacant pentru a-i face o ofertă și că jucătorul a fost receptiv. Nimic nu este mai departe de realitate. Clubul blaugrana nu este interesat să intre în bătălia pentru Mbappe și nu a făcut nicio mișcare în acest sens. Vestea este, fără îndoială, o dezinformare a fotbalistului însuși sau a apropiaților săi pentru a-i trimite un avertisment lui Florentino: Mbappé vrea să fie singurul lider al Madridului și nu acceptă împărțirea spațiului media și fotbalistic cu Haaland. Ceva asemănător cu ceea ce repetă Haaland în ultimele luni: nu vrea să fie pe locul doi, scopul lui e să fie cel mai bun din lume.
Prin urmare, Florentino va trebui să-și monitorizeze mișcările în săptămânile următoare. Pentru că riscă să-i înfurie pe cei doi înainte de a-i semna. Va trebui să se decidă asupra unuia. Și totul pare să indice că va fi Mbappé, cu care are deja totul discutat de mult. Haaland nu are loc în aceeași echipă cu francezul și destinul său este între Manchester City (care îi dă mai mulți bani) și Barça (care îi oferă cel mai incitant proiect). Laporta nu aruncă prosopul pentru gigantul norvegian, deși caută alternative: Lewandowski și Salah sunt doi candidați buni, pe care Barcelona îi are în vedere. Un lucru e sigur: perioada de mercato din vara viitoare promite să fie chiar mai intensă decât cea din iarna trecută", notează jurnaliștii sursei citate.
Fotbal
LIVE BLOG Mercato 2022 | Primele mutări importante ale acestei veri! Cu cine s-a înțeles Liverpool
ACUM 6 ORE
Liga Campionilor UEFA
Fede Valverde, deranjat de ce a spus Mo Salah despre Real Madrid: "Lipsă de respect!"
ACUM 7 ORE