Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Dublă, victorie și două recorduri pentru Leo Messi! Ce a reușit starul Barcelonei cu Huesca

Eurosport
DeEurosport

Actualizat 16/03/2021 la 00:59 GMT+2

FC Barcelona a revenit în LaLiga după eliminarea din Champions League în fața PSG-ului și a rămas cu obiectiv principal, titlul.

Lionel Messi

Credit imagine: Getty Images

Articol scris de Andrei Bobeică
Meciul cu Huesca a fost unul important pentru Leo Messi. Starul argentinian a ajuns la 767 de partide pentru Barcelona și i-a egalat recordul lui Xavi Hernandez.
Duminică, împotriva lui Real Sociedad, Messi îl va depăși pe fostul mijlocaș al catalanilor și va conduce acest clasament al meciurilor jucate. În plus, diferenţa dintre cei 2 se va mări dacă luăm în considerare că La Liga se va termina în jurul datei de 23 mai, iar Barcelona este calificată și în finala Cupei Regelui, care se va desfăşura pe 17 aprilie.

Leo Messi, singurul jucător cu cel puțin 20 de goluri în 13 sezoane consecutive

Superstarul Barcelonei a mai stabilit un record în meciul cu Huesca. Argentianul a ajuns la cota 20 în acest sezon cu golul marcat astăzi și a devenit singurul jucător cu cel puțin 20 de reușite în ultimele 13 sezoane.
Messi a marcat și golul 21 în minutul 90.

MESSI, COLEG CU XAVI 11 ANI

Cei doi au împărţit acelaşi vestiar timp de 11 ani, Messi a debutat pentru prima echipă pe 16 octombrie 2004 împotriva lui Espanyol, în timp ce Xavi era deja un jucător consacrat pentru catalani. Însă, 2021 este anul în care Messi îl va depăşi pe Xavi la capitolul meciurilor jucate pentru spanioli.
În La Liga, Messi are 509 apariţii, 149 în Liga Campionilor, 79 în Cupa Regelui, 20 în Supercupa Spaniei, 5 în Campionatul Mondial al Cluburilor şi 4 în Supercupa Europei.
În cazul lui Xavi, acesta are mai multe partide decât Messi doar în UEFA Champions League, 170. În restul competițiilor, cifrele sale sunt puțin sub cele ale argentinianului, cu excepția Cupei Mondiale a Cluburilor.
"Îl văd pe Leo să joace fotbal până când vrea el, este rapid, puternic, este cu adevărat o fiară din punct de vedere fizic", spunea Xavi despre Messi.

XAVI, 17 SEZOANE PENTRU BARCELONA

Fostul mijlocaş al catalanilor i-a părăsit pe aceştia în 2015, după 17 sezoane pe Camp Nou. El a ales să meargă în Qatar, unde a evoluat ca jucător, iar acum este antrenor. Întâmplarea face ca Messi să-i egaleze numărul de jocuri pentru Barcelona în al 17-lea sezon al său.
Rămâne de văzut dacă Messi va continua la Barcelona şi din vară, sau va fi ultimul sezon pe Camp Nou, precum în cazul lui Xavi.
Messi a vrut să părăsească formaţia spaniolă vara trecută, însă nu a reuşit să ajungă la o înţelegere cu conducerea clubului. Catalanii au, din 8 martie, un nou preşedinte în persoana lui Joan Laporta, astfel acesta va trebui să negocieze cu Messi o eventuală prelungire a contractului.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo