Președintele lui Real Madrid e văzut drept creierul din spatele Super Ligii, competiție la care au aderat deja 12 dintre cele mai bune formații din lume. Practic, în afară de PSG, Bayern și Dortmund, toate cluburile mari din top 5 campionate ale Europei fac parte din proiect.
Invitat la El Chiringuito aseară, numărul unu de pe Bernabeu a explicat nevoia unei noi competiții, care să genereze profit și să salveze fotbalul.
"Multe cluburi importante din Spania, Italia și UK au vrut să găsească o soluție la o situație financiară foarte proastă. Singura cale e să jucăm mai multe meciuri competitive. Față de Liga Campionilor, Super Liga ajută cluburile să își recupereze pierderile. La Real Madrid, am pierdut foarte mulți bani din cauza pandemiei. Când nu există profit, trebuie găsită o formulă pentru a te salva. Super Liga va salva cluburile din punct de vedere financiar", și-a început Perez discursul.
Bundesliga
Cristiano Ronaldo s-a lovit de primul refuz după despărțirea de United! Clubul care i-a închis ușa
29/11/2022 LA 13:32

Florentino Perez: "Toți suntem ruinați în fotbal. Super Liga ne salvează"

Champions League e într-un declin evident din punct de vedere al audiențelor, iar acest lucru se datorează faptului că în grupe evoluează multe formații de mâna a doua. În consecință, partidele respective generează un interes foarte scăzut. În schimb, dacă ar exista o competiție în care etapă de etapă sunt "blockbuster"-uri, situația s-ar schimba.
"Fotbalul trebuie să evolueze, ca toate celelalte în viață. Fotbalul trebuie să se adapteze la ceea ce trăim acum. Își pierde interesul, banii din drepturile TV scad. În acest moment, toți suntem ruinați în fotbal. Ceea ce atrage în fotbal sunt duelurile între cluburile mari. Astfel va crește interesul și drepturile TV vor fi mai mari. Facem asta pentru a salva fotbalul, pentru că am ajuns într-un moment critic", a mai spus președintele Realului.
O competiție care oferă spre 300 de milioane de euro/an fiecărui club care participă ar crea decalaje imposibil de surmontat între cluburile din Super Ligă și formațiile care nu sunt în proiect.
Florentino Perez nu vede lucrurile așa și explică faptul că mai mulți bani pentru cluburile puternice înseamnă indirect un potențial superior și pentru celelalte cluburi. Pentru că Real, City sau United ar putea să cheltuie astfel sume uriașe pe piața transferurilor și, indirect, ar susține cluburile de proveniență ale fotbaliștilor aduși.
"Va fi o pirmaidă, cluburile mari vor fi capabile să cheltuie mulți bani pe jucători și vor susține celelalte cluburi care, la rândul lor, vor putea investi. Dacă cluburile mari își pierd banii, așa cum se întâmplă acum, tot sistemul se prăbușește", a mai spus Perez.

Așa ar arăta fotbalul european fără "rebelii" din Superligă

La Liga
Ronaldo, dispus să renunțe la o sumă uriașă pentru a reveni la Real! Anunțul jurnaliștilor spanioli
26/11/2022 LA 10:34
Cupa Mondială FIFA
Ronaldo nu lasă garda jos după prima victorie a Portugaliei de la Cupa Mondială! Mesajul lusitanului
25/11/2022 LA 19:07