Președintele lui Real Madrid e văzut drept creierul din spatele Super Ligii, competiție la care au aderat deja 12 dintre cele mai bune formații din lume. Practic, în afară de PSG, Bayern și Dortmund, toate cluburile mari din top 5 campionate ale Europei fac parte din proiect.
Invitat la El Chiringuito aseară, numărul unu de pe Bernabeu a explicat nevoia unei noi competiții, care să genereze profit și să salveze fotbalul.
"Multe cluburi importante din Spania, Italia și UK au vrut să găsească o soluție la o situație financiară foarte proastă. Singura cale e să jucăm mai multe meciuri competitive. Față de Liga Campionilor, Super Liga ajută cluburile să își recupereze pierderile. La Real Madrid, am pierdut foarte mulți bani din cauza pandemiei. Când nu există profit, trebuie găsită o formulă pentru a te salva. Super Liga va salva cluburile din punct de vedere financiar", și-a început Perez discursul.
Liga
Koeman i-a luat apărarea arbitrului din Real Madrid - Sevilla. De ce nu s-a uitat la meci
ACUM 21 ORE

Florentino Perez: "Toți suntem ruinați în fotbal. Super Liga ne salvează"

Champions League e într-un declin evident din punct de vedere al audiențelor, iar acest lucru se datorează faptului că în grupe evoluează multe formații de mâna a doua. În consecință, partidele respective generează un interes foarte scăzut. În schimb, dacă ar exista o competiție în care etapă de etapă sunt "blockbuster"-uri, situația s-ar schimba.
"Fotbalul trebuie să evolueze, ca toate celelalte în viață. Fotbalul trebuie să se adapteze la ceea ce trăim acum. Își pierde interesul, banii din drepturile TV scad. În acest moment, toți suntem ruinați în fotbal. Ceea ce atrage în fotbal sunt duelurile între cluburile mari. Astfel va crește interesul și drepturile TV vor fi mai mari. Facem asta pentru a salva fotbalul, pentru că am ajuns într-un moment critic", a mai spus președintele Realului.
O competiție care oferă spre 300 de milioane de euro/an fiecărui club care participă ar crea decalaje imposibil de surmontat între cluburile din Super Ligă și formațiile care nu sunt în proiect.
Florentino Perez nu vede lucrurile așa și explică faptul că mai mulți bani pentru cluburile puternice înseamnă indirect un potențial superior și pentru celelalte cluburi. Pentru că Real, City sau United ar putea să cheltuie astfel sume uriașe pe piața transferurilor și, indirect, ar susține cluburile de proveniență ale fotbaliștilor aduși.
"Va fi o pirmaidă, cluburile mari vor fi capabile să cheltuie mulți bani pe jucători și vor susține celelalte cluburi care, la rândul lor, vor putea investi. Dacă cluburile mari își pierd banii, așa cum se întâmplă acum, tot sistemul se prăbușește", a mai spus Perez.

Așa ar arăta fotbalul european fără "rebelii" din Superligă

Liga
Zinedine Zidane acuză arbitrajul după faza controversată din Real – Sevilla 2-2: "Nu înțeleg nimic"
ACUM O ZI
Ligue 1
Pochettino a anunțat revoluția în lotul lui PSG! Ce jucători a ochit, pentru a lua Liga Campionilor
IERI LA 08:19