Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Florentino Perez îi spune "adio" și ultimului fotbalist "moștenit" de la Calderon. Un simbol al Realului pleacă

Cristian Mihală

Actualizat 13/06/2022 la 11:00 GMT+3

Odată cu despărțirea de Marcelo, Real Madrid nu mai are niciunul din cei 22 de fotbaliști lăsați de Calderon, fostul președinte al clubului, la predarea de mandat către Florentino Perez, în 2009.

Marcelo și Calderon, la vernirea brazilianului pe Bernabeu

Credit imagine: Eurosport

Căpitanul Marcelo, cel care a câștigat cele mai multe trofee în tricoul Realului, 25, se va despărți azi de gruparea blanco. Clubul părea să fie dispus să îi prelungească înțelegerea scadentă pentru încă un an, dar în cele din urmă brazilianul va pleca, momentul urmând să fie azi marcat la Valdebebas, într-o ceremonie.
Odată cu această despărțire, Florentino Perez își ia "la revedere" și de ultimul jucător moștenit de la Ramon Calderon, fostul președinte al Realului. În perioada 2 iulie 2006-16 ianuarie 2009, cât celebrul avocat a condus clubul din capitala Spaniei, au fost transferația 26 de jucători. Dintre aceștia, 4 au plecat cât timp Calderon se afla în funcție (Emerson, Reyes, Soldier și Balboa), restul luându-și rămas bun, pe rând, ulterior.

Real Madrid se bazează 100% pe fotbaliști cumpărați de Florentino Perez

Marcelo era ultimul "supraviețuitor", Calderon plătind în iarna lui 2006 o sumă excelentă, având în vedere cât de mult a crescut ulterior fundașul stânga brazilian: 7 milioane de euro lui Fluminense.
De îndată ce a venit la cârma lui Real Madrid, în 2009, Florentino Perez a renunțat rapid la 11 dintre cei 22 jucători transferați de predecesorul său. În sezonul 2010-2011, au mai plecat încă 4 dintre fotbaliștii aduși de Calderon, pentru ca apoi "divorțurile" să se rărească.
Cert e că cei 22 de jucători aduși de Calderon au adus un profit destul de mare pentru Real Madrid. Cel mai bine vândut a fost Gonzalo Higuain (plecat la Napoli pentru 37 de milioane de euro). În total, din cei 22 de jucători transferați de fostul președinte, Real a obținut un profit de 135,5 milioane de euro. O sumă importantă, în contextul în care 10 dintre acești fotbaliști au părăsit clubul liberi de contract (Cannavaro, Diarra, Van Nistelrooy, De la Red, Dudek, Heinze, Drenthe, Metzelder, Pepe și, acum, Marcelo).
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo