Articol scris de Romeo Ene
Conducătorul lui Real Madrid avertizează asupra faptului că echipele au mari probleme financiare, iar unele dintre ele ar putea intra chiar şi în faliment.

Florentino Perez: "Superliga este cel mai bun lucru posibil"

Liga
Real Madrid a uitat de Mbappe! Oferă de 120 de milioane de € pentru un jucător de același profil
ACUM 28 MINUTE
Florentino Perez nu s-a ferit să susţină competiţia care a generat un val imens de comentarii, iar într-un interviu acordat ziarului spaniol AS, preşedintele lui Real Madrid a dat asigurări că "totul a fost o manipulare", iar Superliga "nu este împotriva campionatelor interne".
"Proiectul Superligii este cel mai bun lucru posibil și a fost înfiinţat pentru a ajuta fotbalul să iasă din criză. Fotbalul este grav afectat deoarece economia este în scădere și trebuie să ne adaptăm la vremurile în care trăim. Superliga nu este împotriva campionatelor interne și își propune să aducă mai mulți bani pentru tot fotbalul. S-a crezut că acordă mai mult interes unor părţi. Sunt de părere că nici noul format UCL nu rezolvă problema deoarece ceea ce a fost prezentat nu este mai bun decât ceea ce este în prezent. Și, de asemenea, nu putem aștepta până în 2024", a avertizat Florentino, care a insistat încă o dată asupra situației economice grave prin care trece, potrivit acestuia, lumea fotbalului.
În acelaşi interviu, Perez a oferit exemplul lui Bordeaux, club care este aproape de faliment, având mari probleme financiare.
"Doar în cele trei luni ale pandemiei care au afectat sezonul trecut, cele 12 cluburi din Superligă au pierdut 650 de milioane de euro. Anul acesta, ţinând cont că tot sezonul a stat sub semnul pandemiei, pierderile se vor situa între 2.000 și 2.500 de milioane de euro. Bordeaux se apropie de faliment. Ori facem ceva în curând, ori multe cluburi vor da faliment", a continuat liderul Los Blancos.
Deşi Superliga a fost suspendată, Florentino Perez este în continuare încrezător în ideea pe care a conceput-o împreună cu Agnelli, însă rămâne de văzut dacă se va ajunge la o înţelegere pentru desfăşurarea acestei competiţii.
Liga Campionilor UEFA
Jurgen Klopp a detectat principalul avantaj al lui Liverpool înainte de finala Champions League
ACUM 2 ORE
Fotbal
Modric: "Sper Real să nu facă "un Mbappe" cu mine". Vinicius, despre oferta primită de la PSG
ACUM 7 ORE