Mbappe a fost visul lui Perez de ani de zile, de la plecarea lui Ronaldo președintele de pe Bernabeu gândindu-se la o nouă eră, care să îl aibă pe francez în centrul proiectului. Se părea că transferul e o formalitate, după ce vârful de 22 de ani i-a promis ferm Realului că va semna în această vară, din postura de jucător liber de contract, dar totul a luat o altă turnură.
Florentino Perez a explicat de ce a căzut mutarea, din punctul lui de vedere, dar a ținut să precizeze că "Mbappe" nu e un subiect închis pentru Real Madrid, pe termen lung, așa cum s-a speculat.
"Kylian Mbappe nu m-a trădat pe mine. Mbappe ne-a spus că visul lui este să joace pentru Real Madrid, de mai multe ori. Apoi totul s-a schimbat în 15 zile, din cauza unor presiuni politice și economice. Visul lui s-a schimbat.
Fotbal
A început oficial perioada de mercato! Cele mai tari mutări care pot avea loc pe bani puțini
01/07/2022 LA 09:39
Macron l-a sunat pe Mbappe, nu are niciun sens! PSG i-a oferit statutul de lider în acest proiect, asta a schimbat totul. Nu am mai văzut același Mbappe pe care l-am dorit la Real Madrid, s-a schimbat foarte mult. Au pus presiune pe el, iar acum este alt fotbalist.
Mama lui a vrut ca Mbappe să vină la Real Madrid, știa că era visul lui de mic copil. Am înțeles că mamei lui i-a fost rușine, după decizia de a rămâne la PSG. Totuși, îl respect în continuare pe Kylian Mbappe, absolut.
Mbappe pe care l-am dorit la Real Madrid nu mai este același, așa că mai bine că a rămas la PSG. Eu voiam acel băiat cu visul, adevăratul Mbappe. Dar nu am spus niciodată că e un subiect încheiat definitiv între Mbappe și Real Madrid. În trei ani, multe lucruri se pot schimba.
Real Madrid are anumite valori. Niciun jucător din istoria clubului Real Madrid nu va fi mai important decât clubul. Acest lucru nu se va schimba. Mbappe este un fotbalist extraordinar, dar este un sport colectiv, avem anumite valori și principii pe care nu le putem schimba", a spus Florentino Perez, citat de Marca.

Macron a recunoscut că l-a sfătuit pe Mbappe să rămână la PSG

Președintele Franței, a recunoscut că a avut o discuție cu acesta, înainte de a-și prelungi contractul în 2025. Totuși, Macron a precizat faptul că este fanul lui Marseille, în ciuda acestei discuții.
"Vă asigur, eu nu intervin în niciun transfer! Sunt precum orice cetățean atunci când vine vorba de sport, îmi doresc să văd un joc plăcut, iar dacă ar fi să susțin o echipă, aceea este Marseille. Am avut o discuție cu Kylian Mbappe înainte, pentru a-l sfătui să rămână în Franța. Este rolul unui președinte să-și apere țara atunci când este solicitat în mod informal și amical", a spus acesta, pentru L'Equipe.
Kylian Mbappe este jucătorul lui PSG pentru cel puțin 3 ani de acum înainte. Parizienii au reușit să-l convingă în final să semneze un nou contract, deși Real Madrid părea în pole-position pentru a-l lua gratis. Anul trecut, madrilenii au făcut o ofertă pe numele francezului, iar acesta își dorea să meragă pe Bernabeu, dar PSG a refuzat categoric să-l vândă.
Cifrele afacerii nu sunt publice și probabil nu vor fi vreodată, dar presa din Vest vehiculează sume astronomice. Se vorbește despre un salariu de peste 50 de milioane de euro/an, dar și de un bonus de instalare de aproximativ 150 de milioane de euro (alte publicații au supralicitat până la 300 de milioane chiar).
Fotbal
Newcastle, singura soluție? PSG vrea să scape de Neymar, dar brazilianul încă nu acceptă oferta
30/06/2022 LA 19:22
Fotbal
Cum arată 11-le starurilor care rămân libere de contract pe 1 iulie! Nume uriașe în atac
30/06/2022 LA 16:15