Florin Andone a fost accidentat în ultimul an și are șanse din ce în ce mai mici să joace pentru Brighton. Echipa lui Graham Potter a fost cumpărată de un fond de investiții american, care vrea să facă ducă echipă la nivelul următor. Andone are încă o cotă bună de piață în Spania, unde a evoluat foarte bine pentru Cordoba și Deportivo La Coruna.
În urmă cu 3 ani, atacantul român a fost transferat de la Deportivo și a marcat doar 6 goluri în 3 ani. Andone a fost împrumutat la Galatasaray, dar din păcate s-a accidentat grav pe 14 iunie 2020 și a de atunci trage tare pentru recuperare.
Andone are un salariu uriaș la Brighton de 4 milioane pe an, iar Mallorca nu va putea să-l plătească atât de bine. Soluția este încă un împrumut, mai ales că atacantul român de 28 de ani mai are încă 2 sezoane de contrcat cu gruparea din Premier League.
Premier League
Florin Andone are ofertă pentru întoarcerea în Spania, dar Brighton l-a inclus în lotul de campionat
14/08/2021 LA 05:24
"Cu toții suntem de acord că Florin Andone ar fi o bombă pentru Mallorca. Jucător decisiv, agresiv, un marcator. Dacă totul merge bine, am putea vedea patru de A în atacul celor de la Mallorca: Angel, Amath, Abdon și Andone", scrie siteul local futboldesdemallorca.com.
https://i.eurosport.com/2021/06/19/3156422.png

Florin Andone, românul cu Spania în sânge

Florin Andone este născut la Botoșani, dar a început fotbalul în Spania, după ce a emigrat împreună cu familia. La 15 ani, Andone a ajuns la Academia lui Castellon și de acolo a început ascensiunea în fotbalul spaniol. După mai multe sezoane la echipa a doua a lui Villarreal, atacantul român a semnat cu Cordoba și între 2014 și 2016 a marcat 27 de goluri în La Liga și Segunda. Transferul la Deportivo La Coruna i-a adus notorietate și convocări constante la naționala României. După alte două sezoane, Brighton l-a transferat în Anglia, dar acum destinul l-a adus în fața unei noi provocări în Spania. Mallorca a fost o casă bună pe români. Bogdan Stelea și Costel Gâlcă au jucat pentru echipa din Insulele Baleare.
Premier League
Florin Andone se întoarce în Anglia! Galatasaray a decis să nu-l cumpere în vara viitoare
30/03/2020 LA 10:59
Premier League
Brighton este primul club care a decis să-și plătească cei 600 de angajați până la finalul sezonului
14/03/2020 LA 06:49