Florin Andone a fost accidentat în ultimul an și are șanse din ce în ce mai mici să joace pentru Brighton. Echipa lui Graham Potter a fost cumpărată de un fond de investiții american, care vrea să facă ducă echipă la nivelul următor. Andone are încă o cotă bună de piață în Spania, unde a evoluat foarte bine pentru Cordoba și Deportivo La Coruna.
În urmă cu 3 ani, atacantul român a fost transferat de la Deportivo și a marcat doar 6 goluri în 3 ani. Andone a fost împrumutat la Galatasaray, dar din păcate s-a accidentat grav pe 14 iunie 2020 și a de atunci trage tare pentru recuperare.
Andone are un salariu uriaș la Brighton de 4 milioane pe an, iar Mallorca nu va putea să-l plătească atât de bine. Soluția este încă un împrumut, mai ales că atacantul român de 28 de ani mai are încă 2 sezoane de contrcat cu gruparea din Premier League.
Liga
Un jucător de la Barcelona îi ia locul lui Florin Andone la Cadiz! La cine renunță Xavi
24/12/2021 LA 16:49
"Cu toții suntem de acord că Florin Andone ar fi o bombă pentru Mallorca. Jucător decisiv, agresiv, un marcator. Dacă totul merge bine, am putea vedea patru de A în atacul celor de la Mallorca: Angel, Amath, Abdon și Andone", scrie siteul local futboldesdemallorca.com.
https://i.eurosport.com/2021/06/19/3156422.png

Florin Andone, românul cu Spania în sânge

Florin Andone este născut la Botoșani, dar a început fotbalul în Spania, după ce a emigrat împreună cu familia. La 15 ani, Andone a ajuns la Academia lui Castellon și de acolo a început ascensiunea în fotbalul spaniol. După mai multe sezoane la echipa a doua a lui Villarreal, atacantul român a semnat cu Cordoba și între 2014 și 2016 a marcat 27 de goluri în La Liga și Segunda. Transferul la Deportivo La Coruna i-a adus notorietate și convocări constante la naționala României. După alte două sezoane, Brighton l-a transferat în Anglia, dar acum destinul l-a adus în fața unei noi provocări în Spania. Mallorca a fost o casă bună pe români. Bogdan Stelea și Costel Gâlcă au jucat pentru echipa din Insulele Baleare.
Liga
Florin Andone, OUT de la Cadiz! Anunțul oficial al spaniolilor și unde poate ajunge fotbalistul
23/12/2021 LA 08:32
Liga
Florin Andone, OUT din lotul lui Cadiz! Antrenorul Alvaro Cervera, furios pe internaționalul român
03/10/2021 LA 10:56