Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Ghinionul continuă la Barcelona! Pedri, noul "Golden Boy 2021" va mai lipsi cel puțin o lună

Cristian Mihală

Publicat 22/11/2021 la 14:34 GMT+2

Pedri mai are de așteptat până să se intoarcă pe teren, după ce accidentarea sa la coapsă a recidivat din nou. Este a doua oară în acest sezon când agonia se prelungește atât pentru el, cât și pentru fanii catalanilor.

Pedri, imagen con la camiseta del Barcelona

Credit imagine: Getty Images

Articol scris de Andrei Nicolae
Pedri a fost desemnat Golden Boy 2021, după ce a impresionat prin constanța sa. Dar numărul imens de meciuri din sezonul trecut și-au spus cuvântul asupra rezistenței tânărului mijlocaș. Acesta a suferit o accidentare în septembrie, în partida din grupele Champions League, disputată împotriva lui Bayern Munchen. De atunci, fostul antrenor al catalanilor, Ronald Koeman, l-a mai forțat o singură dată în aceeași competiție, cu Benfica, fiind ultimul meci jucat de adolescent până să intre în procesul de recuperare.
Nou-venitul Xavi Hernandez nu mai permite astfel de greșeli în cadrul departamentului medical. Antrenorul mult așteptat a început să facă schimbări importante pentru a evita pe cât de mult posibil alte perioade cu accidentări multiple, clubul fiind în prezent o adevărată "clinică" de jucători. Fizioterapeutul Xavi Linde, care a fost resposabil pentru recuperarea personală a lui Pedri, a fost anunțat că nu mai face parte din staff-ul grupării "blaugrana". Alături de el, preparatorul fizic Lluís Til a fost îndepărtat la rândul său din slujba de a se ocupa de tânărul spaniol. Deși în prezent a rămas Carlos Noguiera, pentru a conduce ședințele medicale, antrenorul catalanilor încearcă să își aducă prietenul Ricard Pruna din Emiratele Arabe Unite, de la Sharjah FC.
CITEȘTE ȘI:

Barcelona nu riscă nimic cu Pedri: va reveni abia la mijlocul lui decembrie

Tânăra speranță a Barcelonei se resimte după sezonul epuizant pe care l-a avut și se pare că va pierde cel puțin 3 luni din acest an calendaristic. Xavi nu vrea să își asume vreun risc, pentru a nu îl expune pe Pedri la o accidentare mai gravă, astfel că acesta va avea parte de o "vacanță" prelungită cu încă aproximativ o lună.
În urmă cu un an, jucătorul născut în Insulele Canare debuta într-un meci amical împotriva lui Gimnàstic Tarragona, însă ce avea să urmeze a fost total neașteptat. Adolescentul s-a impus destul de repede în primul 11 și a reușit să îi câștige încrederea lui Ronald Koeman.
Astfel, Pedri a strâns în sezonul 2020/2021 73 de partide la intensitate maximă, la vârsta de doar 18 ani. A fost jucătorul cu cele mai multe meciuri strânse în stagiunea precedentă, fiind urmat de Bruno Fernandes, playmaker-ul celor de la Manchester United, care a avut cu o partidă mai puțin jucată. Mijlocașul catalanilor a avut prestații excelente și s-a făcut remarcat atât la echipa de club, cât și pentru națională.
Pe langă meciurile de la Barcelona, "canarul" a fost o piesă importantă în echipa Spaniei care a ajuns până în semifinalele Campionatului European. De menționat faptul că "Furia Roja" a ajuns în prelungiri în toate cele 3 partide din fazele eliminatorii pe care le-a disputat, timp în care Pedri a fost mereu prezent pe teren. Eforturile sale au fost răsplătite la finalul turneului când a primit trofeul de "Cel mai bun tânăr jucător", fiind de asemenea inclus în echipa ideală EURO-2020.
Selecțiile sale pentru națională nu s-au oprit pentru că tânărul surpriză de la Euro a fost chemat să reprezinte Spania și la Jocurile Olimpice, unde a contribuit la medalia de argint obținută după o finală intensă, pierdută însă în fața Braziliei. Aceste eforturi au avut în final un efect negativ asupra fostului junior al Barcelonei care este așteptat să revină la mijlocul lui decembrie sau chiar la începutul anului viitor, în funcție de cum decurge recuperarea.
Până să aibă ocazia să îl folosească pe Pedri, Xavi va fi nevoit să așeze la mijlocul terenului jucători precum veteranul Sergio Busquets, Frenkie De Jong sau Nico, ultimul fiind și el un nou produs al academiei La Masia. Totuși, acesta din urmă e la rândul său incert pentru partida cu Benfica, din Champions League.
Marți seară, pe Camp Nou, Barcelona are o adevărată finală, cu Benfica, pentru locul 2 în grupa câștigată de Bayern.
LG îți aduce mai aproape transmisiunile Eurosport din sporturile de iarnă.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo