Articol scris de Viviana Moraru
Gavi este unul dintre cei mai promițători jucători din fotbalul spaniol și nu este de mirare că atrage interesul multor cluburi importante din Europa. Conform Mundo Deportivo, United, Liverpool și chiar Chelsea îi monitorizează situația jucătorului, pe care catalanii speră să-l convingă să rămână pe Camp Nou. Dacă primele două nu au probleme din punct de vedere financiar și se pot bate pentru semnătura lui Gavi, Chelsea însă se confruntă cu sancțiuni, și cel puțin pentru moment nu poate transfera jucători noi.
Mijlocașul catalanilor are o clauză de cumpărare de 50 de milioane de euro, până pe 30 iunie, iar această sumă va crește dacă va depăși acest termen. Pe lângă formațiile din Premier League, alte două cluburi mari din Europa sunt cu ochii pe Gavi. Este vorba de Bayern Munchen și PSG, ambele dorind să-și întărească compartimentul de mijloc cu un jucător de viitor.
Liga
Punct final în La Liga. Villarreal prinde UEFA Conference League după succesul de pe Camp Nou
IERI LA 21:51

Gavi, esențial în echipa lui Xavi

În acest sezon pentru Barcelona, mijlocașul în vârstă de 17 ani a bifat 33 de partide, în toate competițiile, marcând 2 goluri și contribuind cu pasă decisivă la alte 4. Gavi este astfel unul dintre cei mai importanți jucători în angrenajul echipei antrenate de Xavi, și pentru managerul catalan este o prioritate prelungirea contractului său.
Întrebat de situația contractuală a lui Gavi, președintele clubului catalan, Juan Laporta, a declarat: ''Cu aceste reînnoiri, jucătorul are multe de spus. De aceea sunt recunoscător celor care au reînnoit contracte deoarece înțeleg și prețuiesc ceea ce reprezintă Barca. Sper să putem ajunge la o înțelegere satisfăcătoare pentru ambele părți, dar insist că principalul lucru este Barca.''
Xavi se va putea baza pe serviciile lui Gavi pentru returul din această seară cu Galatasaray, din Europa League, după ce în tur jucătorul a fost suspendat. Manșa a doua din confruntarea cu turcii de la Galata va porni de la scorul de 0-0 și se va disputa la Istanbul.
Liga
Lewandowski i-a spus lui Xavi ce își dorește pentru a semna cu Barcelona! Ce pretenții are polonezul
20/05/2022 LA 07:40
Premier League
3 cluburi din Premier League, pe urmele unui jucător de la Barcelona! Cine a demarat discuțiile
19/05/2022 LA 07:21