Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Haaland, prioritate "0" pentru catalani: "Aș vinde Sagrada Familia și Portul din Barcelona pentru el"

Cristian Mihală

Actualizat 08/12/2021 la 11:14 GMT+2

Erling Haaland ar reprezenta cheia stopării crizei Barcelonei. Cel puțin asta susține Victor Lozano, cel mai bun jurnalist sportiv din Spania specializat pe clubul blaugrana.

Erling Haaland von Borussia Dortmund

Credit imagine: Getty Images

Barcelona joacă în această seară o partidă decisivă pentru calificarea în optimi, dar misiunea pare extrem de grea. Formația lui Xavi trebuie să se impună în duelul de la Munchen, cu Bayern, pentru că, deși pe moment e pe doi, Benfica o poate depăși. Lusitanii au două puncte în spate și meciurile directe superioare, astfel că un succes al lor pe teren propriu, cu Dinamo Kiev, codașa grupei, ar inversa locurile 2-3, dacă Depay&Co nu câștigă pe Allianz Arena.
Xavi a primit garanții că va avea un buget considerabil în vară, astfel încât proiectul său să aibă o șansă. Barcelona traversează o criză fără precedent, după "moștenirea" financiară grea lăsată de Bartomeu. În vară, Laporta a fost obligat să renunțe la Messi și Griezmann, iar acum clubul se zbate în mediocritate.
Pentru ca finalul crizei sportive să se termine, Barcelona ar trebui să facă tot posibilul pentru a-l aduce pe Haaland pe Camp Nou. Cel puțin asta susține cel mai cunoscut ziarist din Spania specializat pe Barcelona, Victor Lozano. Acesta a glumit pe seama modului în care Laporta ar putea face bani de transfer, tocmai pentru a sublinia că trebuie făcut tot ce e omenește posibil ca norvegianul să vină sub comanda lui Xavi.
"Aș cheltui tot ce pot pentru a putea să îl aduc pe Haaland la Barcelona. Aș vinde Sagrada Familia și Portul din Barcelona. Ar marca foarte multe goluri pentru noi, e un jucător fantastic. Dacă ar fi de acord să vină, aș utiliza toate opțiunile în locul lui Laporta pentru acest transfer", a spus Victor Lozano la emisiunea Rondeando.

"Monstrul" Haaland, atât de necesar pentru Barcelona

Erling Haaland a arătat din nou aseară că e o "mașinărie" de goluri. Protejat de stafful tehnic al lui Dortmund, pentru că abia revenise după accidentare și jucase tot derbyul cu Bayern, norvegianul a fost introdus pe teren în minutul 63 al duelului cu Beșiktaș, câștigat de Dortmund cu 5-0.
De doar 5 minute a avut nevoie norvegianul pentru a înscrie, pentru ca apoi, în minutul 81, să reușească dubla. La 21 de ani, Haaland are 19 meciuri jucate în UCL, marcând de 23 de ori și ajutându-și coechipierii cu 3 pase decisive.
Accidentarea lui, la începutul lui octombrie, a compromis șansele lui Dortmund de a se califica în optimile Ligii, într-o grupă dominată total de Ajax ("lăncierii" au avut victorii pe linie). În absența lui Erling, Dortmund a suferit 3 înfrângeri la rând și a pierdut duelul pentru locul secund, cu Sporting.
Transferul lui Haaland la Barcelona e văzut de mulți atât de necesar nu doar datorită calității fantastice a jucătorului. Real Madrid, marea rivală, e și ea interesată de vârful nordic. Un atac Mbappe - Haaland ar pune probabil capăt șanselor catalanilor să câștige vreun titlu în viitorul pe termen scurt și mediu.
Program etapa 16 Premier League - Eurosport 2021
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo