Deși mulți consideră că Thierry Henry (liderul de goluri la națională) e cel mai mare vârf din istoria Franței, Zidane a fost luat de val după succesul cu Bilbao, și a căzut în capcana unui jurnalist. Întrebat dacă Benzema e cel mai bun, tehnicianul lui Real Madrid a vorbit la superlativ despre fotbalistul său.
"Pentru mine, da, Karim e cel mai bun atacant francez din toate timpurile. O dovedește cu fiecare meci, evoluează pentru Real Madrid de foarte mult timp, are peste 500 de meciuri, a marcat atâtea goluri ... În final, palmaresul său vorbește de la sine, tot ce a realizat aici e incredibil. Pentru mine, este cel mai bun vârf francez, da, este foarte clar. Astăzi, a devenit un jucător mai matur. Dar și în trecut a arătat întotdeauna că nu este un număr "9" pur, se gândește mereu și la coechipieri, la echipă. De aceea îmi place atât de mult, îl iubesc pentru cât de inteligent și altruist e. Nu are un singur obiectiv în minte, să marhceze, el intervine în joc, dacă este necesar să își dubleze un coleg în apărare o va face. Asta îmi place la fotbalul său, e complet. Chiar și atunci când echipa nu are un joc grozav, cum a fost în această seară, el trage echipa după el. Acesta e Karim", a spus Zidane, după succesul cu Bilbao.

Benzema, ieșit din umbra lui Ronaldo

Liga
Care a fost prioritatea lui Ancelotti în meciul cu Atletico Madrid: "Am vrut să evităm problemele"
09/05/2022 LA 07:03
Ajuns la Real Madrid în 2009 de la Lyon, Karim Benzema a stat mult timp în lui Cristiano Ronaldo. Chiar și așa, francezul a jucat mereu la un nivel ridicat, iar sâmbătă l-a depășit pe brazilianul Roberto Carlos ca jucătorul din afara Spaniei cu ​​cele mai multe meciuri la Real (529). De când portughezul au plecat la Juventus, în 2018, Benzema s-a transformat într-un atacant decisiv, fiind golgheterul echipei.
În ciuda unei accidentări la piciorul stâng, care l-a ținut departe de teren o lună, Benzema are 10 goluri și 3 pase decisive în 16 meciuri în toate competițiile, în acest sezon. Aseară, a adus încă o dată victoria Realului, dubla sa din finalul partidei cu Bilbao tranșând disputa în favoarea grupării blanco.
Liga Campionilor UEFA
Pep Guardiola, devastat după eliminarea din Champions League! "Fotbalul e imprevizibil"
05/05/2022 LA 04:25
Ligue 1
Mbappe și Benzema, în cursa pentru titlul de cel mai bun fotbalist din Franța! Cine sunt candidații
04/05/2022 LA 10:05