Mancini este omul din spatele renașterii Italiei de după perioada Ventura, selecționerul care a ratat calificarea la precedentul Mondial. Cu actualul selecționer la cârma sa, squadra azzurra a făcut record de meciuri fără înfrângere, câștigând Euro, dar ultima jumătate de an a fost una complicată.
După ce a ratat calificarea directă în ultima secundă a partidei cu Elveția, Italia a pierdut pe final duelul cu Macedonia de Nord și va vedea încă o dată Mondialul la televizor.
CITEȘTE ȘI:
Liga Campionilor UEFA
Revenire importantă la Real Madrid înainte de finala cu Liverpool! Ce fotbalist s-a recuperat
ACUM 6 ORE
DESCOPERIRE INCREDIBILĂ A SPORT.ES: MBAPPE NU VREA SĂ AUDĂ DE HAALAND. CE JOCURI ÎNCEARCĂ FRANCEZUL

Mancini vrea să plece. Rocadă cu Ancelotti?

Președintele Federației a anunțat că îl va sprijini pe Mancini în ciuda ratării calificării, dar ziarele din Italia susțin că tehnicianul ar vrea să renunțe la post, considerând moral să părăsească naționala după o asemenea dezamăgire.
Se părea că un cuplu Marcelo Lippi - Fabio Cannavaro ar fi principala variantă pentru Federație, dar Gazzetta dello Sport vine azi cu varianta Carlo Ancelotti. Florentino Perez a fost tot mai nemulțumit în ultima perioadă de modul în care evoluează Realul și vrea un antrenor cu idei noi, modern, capabil să ducă echipa în noua eră "galactică" (Mbappe și Haaland ar putea sosi, la pachet, în vară, pe Bernabeu).
Sursa citată notează că au existat deja contacte între Ancelotti și Federația italiană, iar tehnicianul și-a arătat disponibilitatea pentru a prelua squadra azzurra. Ajuns la 62 de ani, fostul mare mijlocaș al Romei și al lui AC Milan s-ar întoarce astfel la prima dragoste. În perioada 1992-1995, Ancelotti și-a făcut ucenicia în antrenorat ca secund al naționalei. Ulterior, nu a avut șansa să antreneze prima reprezentativă din postura de principal, deși și-a trecut în CV echipe uriașe: Juventus, Milan, Chelsea, PSG, Real Madrid, Bayern Munchen sau Napoli.
În ceea ce îl privește pe Mancini, acesta e deja curtat de o serie de echipe de top, modul în care a schimbat fața Italiei recomandându-l drept unul dintre marii tehnicieni. Dacă va rămâne liber de contract, el ar deveni o țintă importantă pentru Florentino Perez, care mai are alternativa Pochettino. Acesta din urmă nu a demonstrat că poate gestiona un vestiar cu nume grele, dovadă în acest sens ce se întâmplă în prezent la PSG.
Ligue 1
Cât de afectată va fi PSG dacă Mbappe va decide să plece din Franța! "Mă iau durerile de stomac"
ACUM 11 ORE
Ligue 1
Oferta de ultimă oră pe care PSG i-a făcut-o lui Mbappe! Salariul record promis francezului
IERI LA 18:49