Lionel Messi se află în aceste zile în Brazilia, unde s-a calificat cu echipa națională a Argentinei în finala Copei America. Fotbalistul a rămas liber de contract la finalul lunii iunie, până în acest moment neajungând la un acord cu nicio echipă. Potrivit presei internaționale, Messi ar fi aproape de a semna un nou contract cu Barcelona, însă mai sunt de pus la punct câteva detalii.
În plus, clubul se confruntă cu probleme serioase, ajungând la limita salarială acceptată de La Liga. Catalanii sunt obligați, astfel, să renunțe la mai mulți jucători pentru a putea oficializa transferurile deja realizate, dar și pentru a bate palma cu Messi.
Printre jucătorii ale căror mutări nu au fost încă înregistrate se numără Sergio Aguero, Eric Garcia și Memphis Depay, acesta din urmă acceptând să renunțe la o parte din salariul promis inițial pentru a ajuta clubul.
Cupa Mondială FIFA
Xavi a dezvăluit cine l-a impresionat în Qatar! Marele rival amintit și ce a spus despre Messi
IERI LA 17:09

Decizia lui Messi pentru a putea rămâne pe Camp Nou

Principala problemă cu care se confruntă Barcelona este legată de plafonul salarial din La Liga, oficialii clubului fiind nevoiți să mai reducă din salariile imense de la echipă sau se despartă definitiv de unii dintre jucători. Messi nu își dorește să se despartă definitiv de clubul alături de care a scris istorie, astfel că e decis să ajute.
Potrivit jurnalistului Florent Torchut, corespondent al publicațiilor L'Equipe și France Football, starul argentinian a luat decizia de a renunța la mai mult de jumătate din salariu pentru a putea semna un nou contract cu Barcelona. Din păcate, această hotărâre a lui Messi nu este suficientă pentru ca Barcelona să se încadreze în limita impusă de La Liga, astfel că echipa va trebui în continuare să ia și alte măsuri.
Potrivit președintelui La Liga, Javier Tebas, este destul de dificil ca Messi să revină la Barcelona în cazul în care clubul nu reușește să scape de câțiva fotbaliști.
"Nu știu dacă îl vom vedea pe Messi în sezonul viitor. Dacă nu vor mai fi plecări de la Barcelona, e imposibil. Regulile sunt reguli, sunt valabile și pentru Alcorcon, și pentru Barcelona. Este altceva să depășești plafonul salarial și altceva să semnezi un nou contract prin care să respecți regula de 1 la 4. Adică pentru fiecare 4 euro pe care-i economisesc, am voie să cheltuiesc 1 euro", a spus Tebas, pentru La Sexta.
Cupa Mondială FIFA
Sergio Aguero sare în apărarea lui Messi după amenințarea pugilistului Canelo Alvarez
IERI LA 10:12
Cupa Mondială FIFA
The Times, anunț uriaș: Leo Messi pleacă de la PSG după Cupa Mondială
27/11/2022 LA 17:24