Marca anunță în această dimineață pe prima pagină că formatul primei divizii de fotbal din Spania s-ar putea schimba fundamental începând cu sezonul 2024-2025. Totul la inițiativa președintelui Federației, Luis Rubiales. De când acesta a venit în fruntea forului iberic, formatul Segunda și cel din fotbalul feminin a fost modificat, iar interesul pentru competiții a crescut.
Acum, se dorește ca și prima ligă să opereze schimbări, în dorința de a deveni mai atractiv. În fapt, e o idee similară cu cea avută de Florentino Perez și "insurgenții" din Super Liga Europei. Se vrea atragerea de public tânăr, în contextul în care studiile arată că tinerii spanioli sunt din ce în ce mai puțin interesați de fotbal.

Schimbările propuse de președintele Federației pentru La Liga

Liga
Barcelona a aprobat bugetul pentru 2021-2022: 765 milioane de euro
IERI LA 14:30
Întâlnirea dintre cei doi șefi ai fotbalului spaniol urmează să aibă loc, dar jurnaliștii sursei citate au aflat deja ce modificări vor fi supuse dezbaterii. E vorba de un proiect unic, fără corespondent în fotbalul european.
Se vrea renunțarea la meciurile tur-retur, urmând ca echipele să joace în funcție de obiectivele avute. Ca atare, vom avea mai multe dueluri între formații apropiate valoric. De exemplu, Real Madrid, Barcelona și Atletico Madrid vor juca de mai mult de două ori într-un sezon, lucru valabil și pentru formațiile din subsol. Această tactică va duce la meciuri mult mai atractive și echilibrate, care au darul să atragă mai mult.
De asemenea, se dorește micșorarea numărului de echipe, astfel încât valorile să fie concentrate și calitatea per total a primei ligi să crească. Acest fapt va duce și la creșterea indirectă a banilor din drepturile TV, pentru că aceștia se vor împărți între mai puține cluburi.
Revoluționară va fi și calea prin care se va decide campioana. După sezonul regulat, va exista o fază finală, în care echipele calificate vor evolua după sistemul KO din Champions League. Această finală ar urma să se dispute pe terenuri neutre, dar la acest capitol Luis Rubiales rămâne deschis, pentru că înțelege că o astfel de strategie nu ar aduce, poate, la fel de mulți bani din vânzarea de bilete.
Deși încă nu a participat la discuții, președintele Ligii, Javier Tebas, pare mai degrabă reticent cu privire la modificările dorite de șeful Federației, dar înțelege că anumite schimbări ar fi necesare. Totuși, nu dorește ca prima ligă spaniolă să se ghideze după un sistem unic în Europa și e mai degrabă tentat să aleagă o cale de mijloc, eventual un sistem play-off, play-out.
Liga
E gata! S-a terminat calvarul pentru Ansu Fati
IERI LA 17:40
Liga
Laporta pare decis să îl dea afară pe Koeman. Cele două nume aflate pe lista de posibili înlocuitori
15/09/2021 LA 12:14