Articol scris de Romeo Ene
Pentru a-l determina să rămână, Laporta i-ar putea aduce la Barcelona pe Erling Haaland sau Neymar.

Detaliile contractului oferit de Laporta lui Messi

Fotbal
Piața transferurilor din 2023 se anunță a fi captivantă! Starurile aflate în ultimul an de contract
ACUM 12 ORE
Luna iunie se apropie cu pași repezi, iar Barcelona știe ce înseamnă asta: contractul lui Lionel Messi se va încheia în curând. Joan Laporta a făcut din prelungirea contractului argentinianului una dintre prioritățile sale în momentul în care şi-a anunţat candidatura pentru preşedinţia Barcelonei. Un obiectiv departe de a fi ușor de atins pentru un club catalan plin de datorii și care nu va putea oferi aceleași condiții salariale vedetei sale, al cărui salariu net anual depășește 70 de milioane de euro.
Președintele Barcelonei studiază toate posibilitățile și lucrează la un contract pe trei ani pentru a-l convinge pe Messi să rămână, conform ESPN. Publicaţia americană explică faptul că acest contract este pe termen lung, doi ani plus posibilitatea de prelungire cu încă unul şi ar putea face posibilă compensarea scăderii salariului lui Messi prin distribuirea veniturilor sale pe o perioadă mai lungă. Aceasta nu ar fi opțiunea preferată a lui Messi, mai degrabă înclinat să semneze un contract pe un an pentru a-și oferi libertatea de a pleca dacă nu este convins de proiectul de la Barcelona sau dacă dorește să încerce o nouă provocare la un alt club.

Laporta are motive de a fi optimist

Eventualele transferuri făcute de Barcelona ar putea juca un rol esenţial în decizia lui Messi. Conform ESPN, Joan Laporta a vizat aducerea a două vedete ale fotbalului european, ţinând cont de acest aspect: Erling Haaland, atacantul norvegian de la Borussia Dortmund, a cărui venire ar permite în special compensarea plecării lui Luis Suarez. Neymar este cealaltă opţiune. Brazilianul nu şi-a ascuns niciodată dorința de a juca din nou împreună cu Messi. Dar se pare că acesta este mai degrabă tentat să-şi prelungească contractul cu PSG, club de care aparţine până în 2022.
Laporta are câteva motive pentru a fi optimist pentru un deznodământ pozitiv. Numirea sa la conducerea Barcelonei a fost un pas esențial în convingerea lui Messi, care nu s-a înțeles cu predecesorul său, Josep Maria Bartomeu. Argentinianul pare să fie din nou implicat pe deplin la Barcelona, spre deosebire de începutul sezonului, după ce nu a fost lăsat să plece vara trecută. Atitudinea sa după victoria cu Bilbao (4-0) din finala Cupei Regelui, săptămâna trecută, a echivalat cu revenirea sa la sentimente mai bune. În plus, ESPN indică faptul că nu a fost încă programată o întâlnire între Jorge Messi, tatăl și agentul jucătorului, și Laporta. Nu va mai dura, însă, mult pentru că luna iunie se apropie cu pași repezi.
Liga Națiunilor UEFA
Messi și Ronaldo, întrecuți de un sârb care a reușit o performanță impresionantă la echipa națională
IERI LA 07:09
International friendlies
VIDEO | Lionel Messi a ajuns la 100 de victorii cu Argentina și a sărbătorit cu o dublă încântătoare
IERI LA 05:14