Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Laporta îi dă o lovitură incredibilă lui Real Madrid! As: S-a întâlnit deja cu agenţii lui Alaba

Cristian Mihală

Actualizat 08/03/2021 la 12:12 GMT+2

Deşi Alaba s-a înţeles cu oficialii lui Real Madrid pentru un transfer, actele nu s-au semnat, iar Joan Laporta vrea să profite de acest amănunt pentru a-l deturna pe fundaşul central spre Barcelona.

Joan Laporta ist neuer Präsident des FC Barcelona

Credit imagine: Getty Images

Joan Laporta a câştigat alegerile pentru preşedinţia catalanilor şi începe în forţă mandatul. A admis deja că se va întâlni cu Jorge Messi, tatăl lui Lionel, pentru a negocia noul contract, dar are în plan şi alte acţiuni spectaculoase: prelungirea contractelor fotbaliştilor ale căror înţelegeri expiră în 2022 (Ansu Fati şi Pedri sunt prioritari), dar şi posibila aducere a lui Erling Haaland. Noul număr unu de pe Camp Nou e bun prieten cu Mino Raiola şi e sigur că preţul cerut de Dortmund pentru vârful norvegian e unul de "dumping", având în vedere nivelul pieţei şi potenţialul uriaş al nordicului.

Alaba, prioritate pentru Barcelona

Dar altă posibilă mutare ţine capul de afiş în prestigiosul cotidian spaniol As. Jurnaliştii spanioli vorbesc despre o lovitură pregătită de Laporta pentru Real Madrid: se încearcă deturnarea lui David Alaba din drumul spre Bernabeu.
Fără îndoială că aducerea austriacului ar fi extrem de importantă şi din punct de vedere al întăririi defensive (cât Pique a fost absent, trupa lui Koeman a avut mari probleme), dar Laporta e în primul rând interesat de lovitura de imagine pe care ar da-o.
Real s-a înţeles deja cu fotbalistul lui Bayern, care la rândul său a dat de înţeles că va juca în La Liga. "Ştiu destul de bine spaniola astfel încât să vorbesc pe teren", a spus acesta în conferinţa de presă în care şi-a anunţat plecarea de la clubul bavarez.
Perez l-a convins cu un salariu superior celui de la Bayern, dar Barcelona a intrat deja în joc şi încearcă să îl determine să se răzgândească. Potrivit sursei citate, Laporta s-a întâlnit cu Pini Zahavi (agentul lui Alaba) şi cu Fali Ramadani (colaboratorul agentului) pentru a discuta despre salariul dorit de austriac. Întâlnirea a fost un succes din perspectiva lui Laporta, care îi aşteaptă pe cei doi din nou în Catalunya, săptămâna aceasta, pentru a discuta de pe poziţii oficiale mutarea.
10 milioane de euro/sezon i-a oferit Real lui Alaba şi un salariu pe 4 ani. Deşi pentru Barcelona ar fi foarte greu să vină cu o remuneraţie superioară, Laporta e convins că acest sacrificiu justifică mutarea, atât sportiv, cât şi în planul imaginii. Clubul ar face o adevărată demonstraţie de forţă în faţa marii rivale, iar preşedintele cu siguranţă ar câştiga enorm din punct de vedere al percepţiei publicului.
398 de partide are Alaba în tricoul bavarezilor din 2010, când și-a făcut debutul pentru prima echipă. El este un produs al Academiei lui Bayern și a cucerit 21 de trofee la Munchen. Printre ele, 9 titluri de campion și două Ligi ale Campionilor.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo