Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Laporta pare decis să îl dea afară pe Koeman. Cele două nume aflate pe lista de posibili înlocuitori

Cristian Mihală

Publicat 15/09/2021 la 15:14 GMT+3

Joan Laporta a început să se gândească din nou tot mai serios la înlocuirea lui Ronald Koeman de pe banca tehnică a Barcelonei. Xavi şi Roberto Martinez sunt principalele variante pentru preşedintele de pe Camp Nou.

Laporta and Koeman

Credit imagine: Getty Images

Încă din campania electorală, care a început acum aproape un an, Laporta a dezvăluit că, dacă va ajunge la cârma Barcelonei, va veni cu un nou proiect, din care Koeman nu va face parte. Tehnicianul olandez, altfel o legendă a clubului, era văzut omul lui Bartomeu şi mulţi apropiaţi ai grupării de pe Camp Nou se îndoiau de calităţile lui. De altfel, încă de la numire, s-a pus problema că Barcelona e un club mult peste posibilităţile batavului, care dezamăgise crunt la Southampton şi Everton, înainte de a avea rezultate bune la naţionala Ţărilor de Jos.
După câştigarea alegerilor, Laporta a înţeles că o despărţire ar fi prea costisitoare pentru un club care nu a putut să îl ţină pe Messi şi a fost forţat să îl împrumute pe Griezamnn, pentru că avea salariul prea mare. Noul preşedinte a decis astfel să îi dea timp lui Koeamn, dar răbdarea oficialului pare că a ajuns la final.
Partida cu Bayern, de aseară, a arătat cât de limitată e echipa, e adevărat, şi în condiţiile în care valoarea lotului e mult mai scăzută decât acum 5-6 ani. Pentru prima oară în istorie, Barcelona nu a avut vreun şut pe poartă în Champions League. Astfel, presa iberică scrie din nou despre posibilitatea ca tehnicianul să fie demis şi s-a lansat chiar un termen limită dat de Bartomeu: confruntarea cu Atletico Madrid, de la începutul lui octombrie. Dacă Barcelona va pierde duelul contra campioanei, Koeman ar urma aproape sigur să fie demis.
CITEŞTE ŞI:

Xavi şi Roberto Martinez, favoriţii lui Laporta pentru banca Barcelonei

Xavi a arătat deja că are calităţi indiscutabile şi nu sunt puţini care îl compară deja cu fostul lui antrenor, Pep Guardiola. De altfel, fostul mare mijlocaş era prima variantă a lui Victor Font, cel creditat acum un an cu prima şansă să câştige alegerile pentru preşedinţia Barcelonei.
Se pare că Laporta a încercat să îl convingă pe Xavi să preia clubul de pe Camp Nou încă din primăvară, după ce a câştigat alegerile, dar acesta a refuzat, unul dintre motive fiind legat de faptul că a făcut parte din proiectul lui Victor Font şi ar vedea o asemena mutare ca o trădare.
Alţi au fost de părere că actualul antrenor de la Al Sadd cunoaşte bine problemele şi nu ar vrea să îşi înceapă cariera de antrenor la nivel înalt cu o misiune imposibilă. Între timp, lucrurile s-au schimbat: plecarea lui Messi duce la o transformare inevitabilă, iar presiunea e mult mai mică. Barcelona nu are în acest moment vreo ambiţie europeană, iar de titlu cu greu se poate vorbi, astfel că Xavi va avea timp să reconstruiască.
Al doilea pe lista lui Laporta este selecţionerul Belgiei, Roberto Martinez. Acesta are marele dezavantaj că e destul de scump şi cere garanţii privind lotul, astfel încât să fie sigur că poate să facă treabă în Catalunya. E nevoie de transferuri, iar conducerea nu îi poate garanta aceste mutări, având în vedere cât de prost stă echipa din punct de vedere financiar.
Rămâne de văzut ce se va întâmpla cu Ronaldo Koeman, în contextul în care catalanii au până la finalul acestei luni doar partide uşoare. Dacă va exista un nou pas greşit până la partida cu Atletico Madrid, nu e exclus ca Laporta să forţeze despărţirea de batav.
Relația mea cu Laporta s-a îmbunătățit, dar s-a întâmplat ceva săptămâna trecută despre care cred că nu este corect. A sugerat că antrenorul nu are toată puterea. Când clubul nu e clar cu privire la viitorul unui antrenorului, atunci dai curs speculațiilor | Ronald Koeman, înainte de meciul cu Bayern
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo