Barcelona a plătit peste 100 de milioane de euro pentru francez în 2017, atunci când a fost adus de la Borussia Dortmund şi se anunţa ca fiind viitorul star al catalanilor. Clubul de pe Camp Nou i-a oferit un nou contract jucătorului care a marcat 10 goluri în 38 de partide în toate competiţiile în acest sezon. Forma arătată de jucătorul de 23 de ani a venit "la pachet" cu o convocare la naţionala Franţei pentru Euro.
Lucrurile păreau să se fi așezat pentru Dembele, după ce ultimii ani i-au fost marcați de accidentări, însă Mundo Deportivo susține că Laporta e extrem de nemulțumit de atitudinea atacantului de bandă. Concret, acestuia i-a fost oferit un nou contract, însă a amânat să dea un răspuns ferm. Președintele catalanilor suspectează că Dembele - căruia îi expiră contractul în 2022 - ar prefera să țină discuțiile deschise, pentru ca apoi, în iarnă, să semneze gratis din postura de jucător intrat în ultimele 6 luni de contract. Francezul nu a spus "nu" oficialilor catalani, dorind să le dea senzația că va prelungi, astfel încât să nu fie "tras pe linie moartă" înainte de ianuarie 2021. Atunci are voie să își pună semnătura pe un contract cu orice club dorește, urmând a evolua acolo din vara lui 2022. E important pentru Dembele să nu piardă până în iarnă primul "11" al lui Koeman, pentru a-și permite să obțină un contract cât mai bun de la viitorul club.
Sursa citată notează că Laporta a aflat de acest plan și e extrem de supărat pe fotbalist. Acesta va fi pus pe lista de transferuri în această vară și se speră să se obțină o sumă de aproximativ 60 de milioane de euro.
Cupa Mondială FIFA
Brazilia, în alertă. Neymar va lipsi și din optimi și pare tot mai departe de revenirea la Mondial
IERI LA 10:07

Dembele nu pare tentat să rămână la Barcelona

Şefii Barcelonei s-au întâlnit cu agentul jucătorului încă din mai pentru a discuta condiţiile rămânerii lui Dembele pe Camp Nou, dar întârzierea unui răspuns i-au determinat să creadă că jucătorul "are o strategie diferită în ceea ce priveşte viitorul său". Și sport.es notează că Barcelona crede că lipsa unui răspuns din partea jucătorului de 23 de ani de a semna un nou acord sugerează că acesta şi-ar dori să plece gratis la finalul sezonului viitor.
Astfel, catalanii îl vor pune pe francez pe lista de transferuri în această vară, în cazul în care acesta nu va semna un nou acord. Dembele a avut o perioadă de început dificilă la Barcelona, în primele sale 3 sezoane evoluând în 75 de partide, fiind mai mult scos din circuit din cauza accidentărilor frecvente. Cu toate acestea, internaţionalul francez nu a făcut un ultim sezon rău, având 10 goluri în 38 de apariţii în toate competiţiile. Forma sa l-a ajutat să primească o convocare la naţională, pentru prima dată din 2018.
Juventus este prima echipă dispusă să înceapă negocierile pentru un eventual transfer al lui Dembele, potrivit juvefc.com. Pe site-ul italienilor se precizează faptul că Barcelona avea aşteptări foarte mari de la francez în momentul aducerii sale, în 2017, de la Borussia Dortmund. El era văzut drept înlocuitorul perfect al lui Neymar, care plecase la PSG, însă randamentul lui Dembele a fost departe de cel al brazilianului.
Din păcate pentru jucător, acesta a fost foarte afectat de accidentări, care l-au împiedicat să-şi arate calităţile în mod constant. Conform TuttoJuve, "Bătrâna Doamnă" ar fi interesată de serviciile sale, însă italienii şi-ar dori ca jucătorul să vină liber de contract, fără să achite vreo sumă de transfer. Trupa lui Allegri ar putea avea răbdare ca Dembele să-şi încheie contractul, iar ulterior să semneze cu italienii din postura de jucător liber de contract. Bianconerii au mai folosit această strategie în trecut, aducând mai mulţi jucători "cu nume", liberi de contract.
135 de milioane de euro a plătit Barcelona pentru Dembele, cu tot cu bonusurile aferente. El e cel mai scump jucător din istoria catalanilor, la egalitate cu Philippe Coutinho, alt jucător care mai degrabă a dezamăgit pe Camp Nou.
Cupa Mondială FIFA
Fanii de la Mondial, induși în eroare de "Fake Neymar", omul care seamănă leit cu starul Selecao
28/11/2022 LA 19:38
Cupa Mondială FIFA
Selecționerul Tite a oferit ultimele detalii despre starea lui Neymar și Danilo, ambii accidentați
27/11/2022 LA 15:08