Articol scris de Romeo Ene
Era doar o chestiune de timp până când Messi va reuşi să egaleze şi să depăşească numărul de meciuri jucate de Xavi pentru Barcelona. Astăzi, 15 martie, este ziua în care, la meciul cu Huesca, Messi va ajunge la 767 de jocuri pentru catalani. Astfel, argentinianul continuă să bată record după record
Xavi Hernández mai are doar câteva zile în fruntea clasamentului deoarece duminică, împotriva lui Real Sociedad, Messi îl va depăși și va conduce acest clasament al meciurilor jucate. În plus, diferenţa dintre cei 2 se va mări dacă luăm în considerare că La Liga se va termina în jurul datei de 23 mai, iar Barcelona este calificată în finala Cupei Regelui, care se va desfăşura pe 17 aprilie.
Cupa Mondială FIFA
Argentina, în semifinalele Cupei Mondiale! Naționala lui Messi a învins Olanda la penalty-uri
ACUM 3 ORE
Messi este jucătorul cu cele mai multe reuşite în tricoul Barcelonei, 658, are cele mai multe victorii, cele mai multe titluri, iar, în curând, va avea şi cele mai multe jocuri. ''Este o mare onoare faptul că cel mai bun jucător din istorie îmi depășește recordurile.'', a spus Xavi Hernández în mai multe rânduri.

Messi, coleg cu Xavi 11 ani

Cei doi au împărţit acelaşi vestiar timp de 11 ani, Messi a debutat pentru prima echipă pe 16 octombrie 2004 împotriva lui Espanyol, în timp ce Xavi era deja un jucător consacrat pentru catalani. Însă, 2021 este anul în care Messi îl va depăşi pe Xavi la capitolul meciurilor jucate pentru spanioli.
În La Liga, Messi are 509 apariţii, 149 în Liga Campionilor, 79 în Cupa Regelui, 20 în Supercupa Spaniei, 5 în Campionatul Mondial al Cluburilor şi 4 în Supercupa Europei.
În cazul lui Xavi, acesta are mai multe partide decât Messi doar în UEFA Champions League, 170. În restul competițiilor, cifrele sale sunt puțin sub cele ale argentinianului, cu excepția Cupei Mondiale a Cluburilor.
"Îl văd pe Leo să joace fotbal până când vrea el, este rapid, puternic, este cu adevărat o fiară din punct de vedere fizic", spunea Xavi despre Messi.

Xavi, 17 sezoane pentru Barcelona

Fostul mijlocaş al catalanilor i-a părăsit pe aceştia în 2015, după 17 sezoane pe Camp Nou. El a ales să meargă în Qatar, unde a evoluat ca jucător, iar acum este antrenor. Întâmplarea face ca Messi să-i egaleze numărul de jocuri pentru Barcelona în al 17-lea sezon al său.
Rămâne de văzut dacă Messi va continua la Barcelona şi din vară, sau va fi ultimul sezon pe Camp Nou, precum în cazul lui Xavi. Messi a vrut să părăsească formaţia spaniolă vara trecută, însă nu a reuşit să ajungă la o înţelegere cu conducerea clubului. Catalanii au, din 8 martie, un nou preşedinte în persoana lui Joan Laporta, astfel acesta va trebui să negocieze cu Messi o eventuală prelungire a contractului.
Cupa Mondială FIFA
Ibrahimovic a dezvăluit care e favorita sa la Cupa Mondială din Qatar! Motivul invocat de suedez
ACUM 7 ORE
Cupa Mondială FIFA
Van Gaal nu se teme atât de mult de Messi. Declarația antrenorului batav și replica lui Scaloni
ACUM 10 ORE