Performanțele din ultimul deceniu și jumătate ale Barcelonei se leagă în primul rând de geniul lui Messi. Acesta nu a putut să își termine cariera la formația de pe Camp Nou, din cauza problemelor financiare ale clubului, care au făcut imposibilă prelungirea înțelegerii care a avut termen de scadență vara anului trecut.
În cartea Glory to Hell, se analizează în detaliu greșelile făcute de Bartomeu, fostul președinte care a dus clubul într-o situație financiară fără precedent, dar un capitol important e reprezentat și de despărțirea de Messi. Acesta voia să își încheie cariera la clubul de suflet, dar problemele financiare au făcut ca acest lucru să fie imposibil. La debarcarea sud-americanului la PSG a contribuit și Pique, lucru pe care Messi l-a conștientizat abia după ce a ajuns în capitala Franței.
"Leo Messi îl urăște pe Pique mai mult decât pe Bartomeu. Unul dintre motive este că Pique și-a redus salariu după ce Messi a plecat și nu înainte", scriu autorii cărți, citați de Barca Universal
Liga
Lewandowski i-a spus lui Xavi ce își dorește pentru a semna cu Barcelona! Ce pretenții are polonezul
IERI LA 07:40
Ruptura dintre cei doi e totală din vara anului trecut, însă în trecut au existat o serie de alte episoade tensionate. Din fericire pentru Barcelona, cei doi au știut să le ascundă, la asta contribuind și rezultatele excelente ale echipei.
"De-a lungul timpului, au existat mai multe rupturi în relația dintre Lionel Messi și Gerard Pique. Ambii au avut succes în felul lor, succes care a fost sinonim cu cel al clubului, dar mereu au existat povești că Messi și Pique nu se înțeleg", mai susțin catalanii.
CITEȘTE ȘI:
3 SUPER-TRANSFERURI PENTRU A CÂȘTIGA CHAMPIONS LEAGUE! AȘA VA ARĂTA JUVENTUS, DIN VARĂ

Pique l-ar fi sfătuit pe Laporta să renunțe la Messi

Nu e prima oară când se vorbește despre ruptura dintre Messi și Pique. În februarie, El Pais dezvăluia că Gerard Pique, cel mai reprezentativ jucător al Barcelonei în acest moment, l-a sfătuit pe Joan Laporta, anul trecut, să nu îi prelungească înțelegerea lui Lionel Messi.
Potrivit sursei citate, fundașul i-a spus președintelui că soluția pentru situația economică delicată a Barei este să îl lase pe argentinian să plece.
"Fără Leo, se va rezolva problema cu fair-play-ul financiar", i-ar fi spus fundașul central al Barcei președintelui. Acesta din urmă a căutat totuși formula pentru a încerca să își păstreze starul, dar nu a reușit.
Potrivit sursei citate, Pique i-a mai spus lui Laporta că, dacă starul argentinian pleacă, nu ar fi o mare diferență în termeni de performanță. Asta pentru că Messi e pe final de carieră, iar echipa oricum trebuie să fie reconstruită.
Această conversație a ajuns la urechile lui Messi, care s-a simțit trădat de fundașul central, cu care a împărtășit momente fantastice atât de mult timp, într-una dintre cele mai bune formații din istorie. Sfârșitul telenovelei s-a încheiat cu prezentarea lui Leo pe Parc des Princes.
https://i.eurosport.com/2022/04/21/3359428.jpg
Premier League
3 cluburi din Premier League, pe urmele unui jucător de la Barcelona! Cine a demarat discuțiile
19/05/2022 LA 07:21
Liga
Barcelona își poate aduce întăriri de la o rivală din La Liga! Jucătorii care i-au fost oferiți
17/05/2022 LA 17:00