Articol scris de Romeo Ene
Situaţia lui Lionel Messi a reprezentat una dintre priorităţile lui Laporta înainte de preluarea funcţiei de preşedinte a Barcelonei. La scurt timp după ce a avut loc acest lucru, acesta s-a întâlnit cu căpitanul catalanilor. Leo a participat la întâlnire cu ideea clară de a părăsi clubul, dar acum lucrurile par să se fi schimbat în direcţia dorită de toată suflarea blaugrana, anunţă Mundo Deportivo.

Messi, cu gândul la plecare înainte de întâlnirea cu Laporta

Fotbal
Barcelona nu renunță ușor la Lewandowski! O nouă contestație depusă privind suspendarea polonezului
06/12/2022 LA 09:29
La câteva zile după ce a revenit în funcţia de preşedinte a Barcelonei, pe 17 martie, acesta a luat un prânz cu Leo Messi. Laporta a repetat de nenumărate ori în timpul campaniei faptul că situaţia argentinianului reprezintă una dintre priorităţile începutului său de mandat, aşa că s-a apucat foarte repede de treabă, conştient de faptul că echipele rivale, în special PSG, s-au arătat foarte interesate de serviciile lui Messi.
Laporta avea idee despre situaţia economică a spaniolilor, însă nu în detaliu. El încă aşteaptă să vadă rezultatul "due diligence-ului" pentru a-i face o propunere foarte bună lui Messi. Cu toate acestea, preşedintele a făcut apel la sentimentele jucătorului, la faptul că acesta nu ar putea să joace la un club mai bun decât Barcelona, acolo unde s-a format ca jucător, ca persoană, iar propunerea lui Laporta a fost: un venit economic conform posibilităţii reale ale clubului şi un proiect sportiv care să-i permită să performeze pentru a ajunge la Cupa Mondială din Qatar, în cele mai bune condiţii, ultimul său mare turneu final cu echipa naţională.
Ulterior, dacă ar decide să meargă în Statele Unite, va deveni ambasadorul clubului acolo. În această poziție, Leo putea recupera o parte din banii pe care va înceta să-i primească în acei doi ani de contract cu spaniolii. Messi, care a venit cu ideea destul de clară că relația sa cu Barça se va încheia pe 30 iunie, a părăsit întâlnirea cu multe îndoieli și fără să excludă regândirea poziției sale. Leo a fost oarecum neliniștit de discursul președintelui și de modul său direct de a pune problema în fața lui. De atunci, echipa a fost în mod clar în creștere, continuând forma bună prin câştigarea Copa del Rey sâmbăta trecută împotriva lui Bilbao, iar Barcelona este implicată cu şanse reale în lupta pentru titlu. Ambiția lui Messi, în afară de posibilitatea de a cuceri cele două trofee de top din Spania, merge mai presus de toate pentru a ridica din nou Champions League, prin urmare, cu o propunere economică solidă, precum şi un proiect sportiv competitiv, acesta ar putea rămâne pe Camp Nou şi din vară.

Messi ar putea rămâne la Barcelona

În același timp, după ce a cunoscut direct intențiile lui Messi, Laporta nu a încetat să lucreze cu intenția de a-i putea oferi acel proiect competitiv pe care Leo îl dorește. Printre eforturile sale se regăseşte călătoria agentului lui Erling Haaland, Mino Raiola, și a tatălui său, Alfie, la Barcelona pentru a se întâlni cu el și a afla în detaliu planurile sale viitoare pentru norvegian. Barca este conştientă de calitatea lui Messi, care are cifre absolut fantastice în tricoul catalanilor, în ultimele 13 sezoane, cu o medie de peste 30 de goluri, iar rămânerea lui pe Camp Nou ar reprezenta un plus de imagine pentru Laporta.
Înainte, Laporta mai are multe de făcut pentru a-l convinge pe Leo, dar ceea ce părea imposibil acum o lună nu este la fel în prezent.
La Liga
Lionel Messi, așteptat înapoi la Barcelona de Cruyff! "Trebuie să fie din nou împreună"
30/11/2022 LA 19:02
Cupa Mondială FIFA
Barcelona îl urmărește de peste un an pe fotbalistul care se crede "mai bun decât Neymar"
30/11/2022 LA 11:43