"Un club în ruină şi o umbră a lui Messi", este materialul scris de jurnaliştii sursei citate, în care este analizată prestaţia Barcelonei din ultima etapă. Echipa a pierdut mingea în 182 de rânduri, astfel că posesia de 82% a fost complet inutilă. Imaginea lui Messi e deplorabilă, starul blaugrana pierzând mingea de nu mai puţin de 29 de ori ("record" personal absolut). Totuşi, starul sud-american şi-a făcut deja un renume în acest sezon la acest capitol: a pierdut 27 de mingi împotriva lui Alaves, 26 împotriva lui Real Madrid și 23 contra lui Atletico.

Messi, "victima" lui Koeman

Messi nu mai e în cea mai bună dispoziţie de joc, dar la randamentul său scăzut o vină importantă are şi Koeman. În partida din weekend, tehnicianul olandez le-a transmis jucătorilor să forţeze să pătrundă prin centru, deşi era evident pentru toţi că apărarea foarte exactă a lui Cadiz cu greu poate fi depăşită astfel. Koeman îl expune prin tactica sa pe Messi, care devine în multe momente o "umbră" a fotbalistului care câştiga 6 Baloane de Aur.
Liga Națiunilor UEFA
Messi și Ronaldo, întrecuți de un sârb care a reușit o performanță impresionantă la echipa națională
IERI LA 07:09
"O criză instituțională, economică și de imagine, un conflict precum cel avut cu cel mai bun jucător din lume sunt dublate de o criză sportivă care a îndepărtat-o pe Barcelona de titlu încă din decembrie. Da, deşi e doar decembrie, catalani au şanse minime să ia titlul. Nu ştim cine va lua campionatul, dar în acest moment cunoaștem deja un club care nu va câștiga: Barça. Este incredibil. Barça nu numai că nu joacă nimic, dar are şi talentul să tindă să se expună, să devinsă subiectul glumelor rivalilor. Dacă am crezut că am văzut totul în cornerul de pe Anfield, bătut de Trent Alexander, partida de la Cadiz trebuie şi ea inclusă în muzeul ororilor Barcelonei. Confruntat cu Alvaro Cervera, cel mai bun "șofer de autobuz" din campionat, Koeman nu a reușit să găsească o alternativă logică la ce juca adversara. Nimeni nu se apără atât de organizat precum Cadiz. Și în acest context apare Koeman, care a vrut ca echipa sa să pătrundă tot timpul prin centru. El l-a înlocuit pe Coutinho şi l-a transformat pe Messi într-o umbră, o amenințare risipitoare, un glonț gol. Messi, sătul și singur, nu mai este capabil să desfacă apărările. Mândria sa de fotbalist îl ține în picioare, dar jocuri precum cel de la Cadiz îl trimit în acel subsol pe care niciun jucător mare nu ar trebui să-l viziteze: s-a târât pe teren, încercând să facă ceva. Dacă nimeni nu îl ajută pe teren și nu mai este atât de capabil să ia acţiuni pe cont propriu, imaginea este oribilă. Şi Messi nu merită aşa ceva", titrează sport.es.
Messi are doar două goluri din acţiune în actuala stagiune de La Liga, cel mai slab început de sezon din cariera lui. Barcelona e la 12 puncte distanţă de Ateltico Madrid, în condiţiile în care cele două formaţii au acelaşi număr de meciuri disputate.
International friendlies
VIDEO | Lionel Messi a ajuns la 100 de victorii cu Argentina și a sărbătorit cu o dublă încântătoare
IERI LA 05:14
Ligue 1
Viitorul lui Messi, subiect de speculații! Care ar fi planurile starului pentru vara anului 2023
IERI LA 15:52