Articol scris de Ștefan Toma
În fotbalul modern, dominat de mutările spectaculose care au loc în piața transferurilor, găsirea unui fotbalist loial unui singur club este din ce în ce mai grea. Totuși trebuie luate în calcul și aspectele financiare - cluburile trebuie să țină pasul cu o competiție financiară din ce în ce mai drastică -, dar și aspectele privind forma fizică și fotbalistică, unii fotbaliști fiind nevoiți să se despartă de cluburile de suflet datorită faptului că nu mai pot ține pasul.
Lionel Messi reprezintă un caz special, argentinianul este în continuare în top 3 cei mai buni fotbaliști din lume chiar dacă a împlinit 34 de ani. Însă toată lumea este curioasă dacă cel mai selecționat jucător din naționala Argentinei va lua exemplul primului său căpitan, Carles Puyol, și își va încheia cariera la Barcelona. Dacă starul argentinian și-ar încheia cariera la clubul la care a debutat, ar fi primul jucător născut în afara Spaniei, din istoria catalanilor, care i-a rămas loial toată cariera echipei blaugrana.
Fotbal
Messi și Lewandowski au votat diferit la gala FIFA Best! Alegerile inexplicabile ale argentinianului
ACUM 17 ORE
Din păcate, Messi a avut parte și de două exemple "negative" în acest sens, Xavi și Iniesta, alături de care atacantul argentinian a alcătuit o tripletă fantastică. Cei doi mijlocași spanioli au ales să părăsească clubul din Barcelona după împlinirea vârstei de 34 de ani și și-au petrecut ultimi ani din cariera fotbalistică pe alte continente. Despărțirea dintre Messi și Barcelona a fost speculată intens de presa mondială în ultimele aproape 12 luni. Totuși cei 21 de ani petrecuți de Messi și familia sa în Barcelona vor cântări foarte greu în luarea unei decizii.

Ce record mai poate doborî Messi

Pe 16 octombrie 2004, în derby-ul local împotriva lui Espanyol, la momentul debutului argentinianului, Xavi, Iniesta și Puyol erau în teren și au sărbătorit alături de Messi victoria cu 1-0. Cei trei spanioli au fost personalități marcante pentru cariera starului argentinian.
Deținător al recordului de cel mai bun marcator în LaLiga, cu 474 de reușite, Lionel Messi ar mai avea o bornă istorică de cucerit. În prezent are 10 titluri de campion și este întrecut doar de extrema celor de la Real Madrid, Paco Gento, cel care a obținut 12 titluri alături de Los Blancos între 1953 și 1971.
Cariera și recordurile starului argentinian vor rămâne în istorie, însă cea mai mare întrebare, care încă ne frământă, este: Vom putea pune un singur nume în dreptul cluburilor pentru care a evoluat și se va alătura Messi unor nume mari ale secolului 21, precum Giggs, Maldini și Puyol?
Fotbal
Gala The Best FIFA Football Awards. Lewandowski, cel mai bun jucător al lumii în 2021
IERI LA 12:22
Liga
Barcelona i-a găsit deja un înlocuitor lui Dembele! Cine e fotbalistul dorit de Xavi pe Camp Nou
IERI LA 08:33