Chiar dacă a avut un sezon bun cu Real Madrid, pe care a dus-o până în semifinalele Champions League și alături de care a luptat până în ultima secundă a ultimei etape la titlu, Zizou a decis să nu mai continue pe Bernabeu.
Hotărârea nu are legătură cu ratarea titlului, același lucru s-ar fi întâmplat și dacă gruparea blanco ar fi cucerit campionatul. Zizou a cochetat încă din iarnă cu decizia de a pleca de la clubul pe care l-a dus pe noi culmi ale succesului. A decis însă să rămână, însă returul cu Chelsea, din semifinalele Champions League i-au pus capac.

Zidane a capotat când a aflat că i se pune în cârcă eliminarea din Champions League

Premier League
Lucian Sănmărtean a ales jucătorul etapei a 38-a din Premier League
23/05/2022 LA 06:08
După 1-1 la Madrid, returul de pe Stamford Bridge s-a terminat cu 2-0 în favoarea echipei lui Tuchel, iar Zidane a aflat că a fost criticat dur de cei din conducere, care i-au imputat că a folosit o tactică total nepotrivită și că nu a găsit soluții, pe final, astfel încât echipa să aibă o șansă la calificare. Zizou nu a suportat că întreaga vină i s-a pus în cârcă și a avut o ieșire nervoasă, decizând atunci că acest capitol din viața lui, numit "Real Madrid", a ajuns la final.
"Zidane se gândea de multă vreme la posibila sa plecare, în ciuda faptului că avea un contract în vigoare până în 2022. Din ianuarie a fost dezamăgit de criticile presei ... și de club , care nu l-a susținut după lovitura primită în Cupă (1-2 cu Alcoyano). În campionat, Real ajunsese la 10 puncte de Atletico Madrid și nimic nu anunța un reviriment, astfel că Perez a început să se gândească la un înlocuitor. Timpul a trecut, echipa a început o revenire spectaculoasă, din toate punctele de vedere, iar lucrurile păreau că reintră pe făgașul normal. Dar a venit semifinala cu Chelsea, din Champions League. La returul de la Londra, Zizou a aliniat o formație fără trei jucători fundamentali pentru el: Sergio Ramos, Mendy și Hazard, toți accidentați. Eliminarea din competiție a produs frustrare pe Bernabeu, mai ales în rândul celor din conducere. Aceasta a fost ultima picătură pentru tehnician, care iar a simțit că nu e susținut. La câteva ore după meciul de pe Stamford Bridge, Zidane a aflat de criticile puternice ale conducerii la adresa strategiei sale și a explodat: <Gata, de ajuns, peste asta nu mai trec>", notează As.
Zizou nu a comunicat decizia decât celor din staff, pentru a le permite jucătorilor să fie concentrați la ultimele partide din La Liga, în joc fiind titlu. Și dacă ar fi cucerit campionatul, tehnicianul francez ar fi luat aceeași decizie, de a-i părăsi pe "galactici". Ieri, Perez l-a ținut două ore în ședință, încercând să îl convingă să rămână, dar antrenorul din Hexagon a fost de neînduplecat.
Cum varianta Allegri a căzut pentru Real Madrid, după ce italianul s-a înțeles cu Juventus, acum gruparea blanco cochetează cu ideea numirii lui Conte, rămas liber după despărțirea de Inter. Raul, favoritul fanilor în sondajele realizate de presa iberică, e al doilea pe lista boardului de pe Bernabeu.
Fotbal
Kylian Mbappe a anunțat decizia de a continua la PSG printr-un mesaj pe Whatsapp
22/05/2022 LA 05:04
Premier League
"El este Mbappe, Salah al nostru!" Thomas Tuchel l-a identificat pe jucătorul cheie al lui Chelsea
20/05/2022 LA 06:40