Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Mundo Deportivo: Laporta a pus 14 jucători ai Barcelonei pe lista de transferuri! "Revoluție!"

Cristian Mihală

Publicat 14/05/2021 la 11:23 GMT+3

Joan Laporta pregătește o adevărată "revoluție" la Barcelona, după cum notează astăzi Mundo Deportivo. Până la 14 jucători vor fi puși pe lista de transferuri.

Ousmane Dembélé mit Philippe Coutinho (FC Barcelona)

Credit imagine: Getty Images

Pentru prima oară după mult timp, Barcelona va termina foarte probabil mai jos de locul 2 în La Liga. Ronaldo Koeman a fost chemat într-o ședință ieri de președintele blaugrana, anunță presa spaniolă, întâlnirea durând mai bine de două ore și jumătate. Din câte se pare, sunt șanse minime ca olandezul să continue și din vară, deși are sprijinul unor jucători importanți din vestiar.
Mundo Deportivo a dezvăluit astăzi planurile noului președinte al formației de pe Camp Nou. Laporta simte că e nevoie de o restructurare totală la nivel de lot, mulți dintre fotbaliștii actuali fiind sub standardele unui club cu pretențiile Barcelonei. Alții, chiar dacă pot fi soluții pentru primul 11, au salarii mult prea mari, iar conducerea blaugrana va dori să îi cedeze. În cazul unora - așa cum e Dembele - se poate opta inclusiv pentru un împrumut, dacă se vor îndeplini condițiile financiare agreate de club.
În total, Laporta e dispus să renunțe la 14 jucători, Neto, Umtiti, Junior, Pjanic, Matheus Fernandes, Braithwaite și Coutinho fiind numele cele mai importante. Evident, faptul că atât de mulți jucători au fost puși pe lista de transferuri nu înseamnă automat că toți vor pleca, fiind greu de crezut că vor exista atât de multe cluburi interesate de fotbaliștii catalanilor și că ofertele vor fi și pe placul clubului. Dar arată o direcție clară: Laporta vrea o restructurare din temelii a lotului, astfel încât Barcelona să redevină o forță a Europei.
Un caz aparte îl reprezintă Sergi Roberto, fotbalist căruia îi expiră contractul cu trupa antrenată de Koeman în 2022. El e văzut ca o opțiune pentru stagiunea viitoare, dar nu și pe termen lung. Ca atare, catalanii nu vor dori să îi prelungească înțelegerea și ar putea să îi dea drumul încă din această vară, pentru a nu îl pierde ulterior gratis. În schimb, Laporta va face tot ce depinde de el pentru a-i prelungi pe Ansu Fati și Pedri, cărora le expiră înțelegerile anul viitor.

Principalele ținte ale Barcelonei

Se anunță numeroase plecări de la Barcelona, însă vor trebui aduși și jucători în locul celor cedați.
Eric Garcia, de la City, e deja rezolvat, el semnând din postura de fotbalist liber de contract. Din aceeași postură va sosi, foarte probabil, și Kun Aguero, deși argentinianul nu și-a pus încă semnătura pe contract. Legătura strânsă pe care o are cu Messi ar trebui să fie totuși decisivă în acest sens, vârful argentinian fiind foarte aproape de Camp Nou.
Un alt fotbalist ofensiv care va întări aproape sigur echipa e Memphis Depay. Venirea golgheterului lui Lyon părea legată de rămânerea lui Koeman, dar presa iberică susține că această mutare nu are nicio legătură cu actualul tehnician, conducerea dorindu-l pe batav.
Marele pariu al boardului catalanilor e în continuare Erling Haaland, fotbalist care ar asigura ofensiva echipei pentru următorul deceniu și jumătate. Barcelona nu doar că pregătește o ofertă concretă pentru vârful nordic, dar vrea să urgenteze negocierile și să îl semneze pe atacant în zilele sau săptămânile următoare. În total, catalnii sunt dispuși să pună la bătaie 125 de milioane de euro doar pentru transfer, țintind astfel doi "iepuri" dintr-o lovitură. Pe de-o parte își asigură serviciile unei "mașini de goluri", care altfel ar putea ajunge la marea rivală, Real Madrid, pe de alta îi va oferi toate argumentele lui Messi să prelungească. Venirea unui fotbalist de talia lui Haaland îi arată argentinianului că proiectul e serios și îi garantează că va putea lupta cu șanse pentru cucerirea Champions League.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo