Neymar a fost jucătorul Barcelonei în perioada 2013-2017, fiind transferat în urmă cu 4 ani de PSG în schimbul sumei record de 222 de milioane de euro. După despărțirea de catalani, între fotbalistul brazilian și club au existat mai multe litigii cu privire la prima de prelungire care îi fusese promisă înainte de a pleca în Franța.
Atacantul a dat clubul în judecată, cerând să i se plătească suma de 64,4 milioane de euro, negociată cu oficialii Barcelonei în 2016, în schimbul acordului său de prelungire a contractului până în 2021. Catalanii îi plătiseră doar o tranșă de 20,75 de milioane de euro înainte de transferul la PSG, dar restul de bani nu au mai fost virați în contul brazilianului. Mai mult decât atât, Neymar a fost dat în judecată de Barcelona, care i-a cerut să restituie suma primită.
În urmă cu un an, fotbalistul a fost condamnat de justiția din Spania la restituirea a 6,79 de milioane de euro către clubul de pe Camp Nou, brazilianul neavând dreptul să primească banii pe care îi cerea din cauză că și-a reziliat contractul înainte de data expirării. Neymar a inițiat atunci o nouă procedură, cerând Barcelonei 3 milioane de euro, bani aferenți ultimei sale luni petrecute în Spania înainte de transferul la PSG.
Fotbal
Gala The Best FIFA Football Awards. Lewandowski, cel mai bun jucător al lumii în 2021
ACUM 20 ORE
Se pare că problemele s-au încheiat acum, după 4 ani. Potrivit informațiilor publicate de club, între cele două părți existau 4 litigii, dintre care 3 pentru conflicte de muncă și încă unul în fața justiției civile. Reprezentanții Barcelonei ar fi ajuns, însă, la un acord cu cei ai lui Neymar, iar disputa a ajuns la final.

Neymar a fost aproape de revenirea pe Camp Nou

La finalul sezonului 2020/21, presa internațională vorbea despre posibilitatea revenirii lui Neymar la Barcelona. Fotbalistul era nemulțumit de faptul că PSG nu a reușit să ajungă în finala Champions League și nu s-a ferit deloc să spună că marea sa dorință e să facă din nou echipă cu Messi.
Deși în urmă cu aproximativ un an această variantă ar fi fost posibilă doar la PSG, în luna mai 2021 jurnaliștii din Spania speculau că Joan Laporta ar fi vrut să-l readucă pe Neymar la Barcelona pentru a-l convinge și pe Lionel Messi să semneze prelungirea contractului. Amânarea brazilianului de a le da un răspuns parizienilor privind semnarea noului contract era un semn clar că atacantul se gândea serios să se întoarcă în Spania.
Între timp, însă, Neymar a fost convins să își prelungească înțelegerea cu PSG. Fotbalistul a hotărât că acesta este clubul la care vrea să joace în următorii 5 ani și, după negocieri dure purtate în ultimele luni, brazilianul a semnat cu francezii până în 2026.
Ligue 1
Noi detalii privind accidentarea lui Neymar! Când ar putea reveni starul lui PSG pe gazon
13/01/2022 LA 11:39
Liga
Ce atitudine avea Messi în duelurile din El Clasico! Dezvăluirile unui fost portar de la Real Madrid
11/01/2022 LA 13:27