Joan Laporta a câştigat alegerile pentru preşedinţia Barcelonei cu peste 54% din voturi. "Cu mine preşedinte, Messi are cele mai mari şanse să continue pe Camp Nou", a spus Laporta în mai multe rânduri, în campanie.
Aseară, însă, a schimbat discursul, conştient de situaţia precară a clubului. "Desigur voi vorbi cu Messi, care a demonstrat că iubeşte Barcelona. Propunerea economică pentru un nou contract va fi cea pe care clubul şi-o permite în acest moment. Sper să îl intereseze, atât din punct de vedere financiar, cât şi sportiv. Faptul că Messi a venit azi cu unul din fiii săi să voteze m-a emoţionat. Sper să fie un semnal. Dacă va pleca, o va face prin uşa din faţă, cum merită. Propunerea de prelungire va exista, normal, dar depinde de el. Nu pot vinde aşteptări false. Cu siguranţă că banii nu sunt cel mai important lucru pentru Leo", a spus Laporta, citat de Mundo Deportivo.
Se pare că Laporta e mai interesat de prelungirea contractelor lui Ansu Fati şi Pedri, care expiră în vara lui 2022, dar se zvoneşte că relaţia bună cu Mino Raiola l-ar putea aduce pe Haaland pe Camp Nou.
Cupa Mondială FIFA
Imagini superbe din Australia! Sărbătoare la 4 dimineața după calificarea în optimile Cupei Mondiale
ACUM 2 ORE

Lui Messi i se va face o ofertă, dar cât de competitivă va fi aceasta depinde de vânzarea de jucători

Oricare ar fi planurile, lui Messi i se va face o ofertă competitivă, pentru că ar fi o lovitură de imagine teribilă să pierzi jucătorul simbol. Totuşi, potrivit specialiştilor, sud-americanul va putea fi ţinut pe Camp Nou doar dacă Barcelona va vinde.
Conform Sky Sports, Barcelona a redus bugetul de salarii pe an de la 390 de milioane la 347, dar tot e insuficient pentru a gestiona criza. Clubul are datorii de 1,2 miliarde şi 266 de milioane de euro trebuie plătite pe termen scurt (către anumite bănci, până pe 30 iunie). Catalanii încearcă o reeşalonare a datoriilor, dar nu ştiu încă dacă demersul lor va avea succes.
Potrivit El Mundo, Messi a câştigat 555 milioane de euro în perioada 2017-2021, iar o ofertă cât de cât să îl motiveze va fi făcută doar în cazul unor transferuri din lotul catalanilor.
Principalul vizat e Ousmane Dembele, fotbalist pe care s-au plătit 105 milioane de euro. Francezul a jucat destul de bine în stagiunea aceasta, dar e în continuare predispus la accidentări, astfel că noua conducere va face tot posibilul să îl cedeze şi să facă rost de lichidităţi. S-a vorbit anul trecut de Manchester United şi chiar de Liverpool, dar "cormoranii" l-au vrut doar sub formă de împrumut.
Nu este exclus ca boardul Barcelonei să încerce să renunţe şi la Antoine Griezmann, chiar dacă şi francezul a arătat altceva în actuala stagiune. Griezmann va face în această primăvară 30 de ani şi ar fi una din ultimele "trenuri" pentru ca Barcelona să obţină o sumă importantă pe el şi să elibereze bugetul de un salariu uriaş.
La Liga
Lionel Messi, așteptat înapoi la Barcelona de Cruyff! "Trebuie să fie din nou împreună"
ACUM 2 ORE
La Liga
Javier Tebas, președintele La Liga, despre cum ar fi posibilă revenirea lui Messi la Barcelona
ACUM 13 ORE