Într-o conferință de presă care a avut loc aseară, Laporta l-a confirmat pe Koeman în postura de antrenor al formației blaugrana. S-a speculat că olandezul va trebui să renunțe la o parte d in salariu pentru a continua pe Camp Nou, însă președintele a infirmat acest lucru. "Nu ne-am gândit la o reducere a salariului, nu s-a pus problema de așa ceva", a dezvăluit Laporta.

Barcelona va reveni la 4-3-3, salariul lui Koeman "neatins"

În schimb, jurnaliștii iberici susțin că cei din conducerea clubului i-au cerut lui Ronald Koeman să revină la sistemul 4-3-3 pentru ca Barcelona să se poată lupta la titlu în următoarea stagiune.
Liga
Lionel Messi, sătul de "săgețile" lui Joan Laporta! Ce măsură a luat fotbalistul celor de la PSG
ACUM 12 ORE
"Koeman iese întărit după această perioadă. Am ajuns să îl cunosc mai bine în ultimele săptămâni și îl văd foarte motivat. Văd paharul plin și simt o mare forță a lui Koeman", și-a început președintele blaugrana discursul, pentru ca apoi să explice de ce tehnicianul nu e o soluție de compromis. Presa spaniolă a scris intens despre faptul că Barcelona vrea alt antrenor, dar ar trebui să îi plătească despăgubiri foarte mari batavului. Ca atare, s-a renunțat la idee, chiar dacă tehnicianul nu se bucură de încredere totală din partea boardului. Laporta are însă propria variantă privind acest aspect și a explicat că, dacă se voia înlocuirea lui Koeman, aceasta s-ar fi produs.
"Dacă am fi vrut să lichidăm contractul, aveam mecanisme, dar nu a fost cazul. E un profesionist, nu am avut eu cum să îi cer chestii legate de echipă. Dar da, i-am vorbit despre subiecte filosofice, despre mentalitate. Am atins mai multe puncte în discuțiile noastre, dar nu o să îi cer eu să schimbe sistemul. Au fost conversații generale, ne-am cunoscut mai bine și l-am simțit foarte montat și încrezător că putem face un sezon mare", a mai spus Laporta.
În primul sezon al lui Koeman pe Camp Nou, Barcelona s-a clasat pe locul 3 în La Liga, fiind la 7 puncte în spatele liderului Atletico Madrid, iar din Champions League a fost eliminată în optimi, după dubla cu PSG. Singurul trofeu cucerit de catalani în stagiunea 2020/21 este Cupa Regelui.
Pentru ca echipa să obțină rezultate mai bune în următoarea stagiune, Laporta a început deja seria transferurilor. Clubul blaugrana a anunțat în această săptămână primele trei mutări: Sergio Aguero, Eric Garcia și Emerson Royal.
Presa internațională se așteaptă ca în următoarele zile să fie anunțat și transferul lui Georginio Wijnaldum, care mai are contract cu Liverpool doar până la finalul lunii iunie. Mijlocașul olandez, care a fost dorit de Ronald Koeman și în vara anului 2020, ar fi ajuns deja la un acord verbal cu catalanii, urmând a semna un contract valabil până în 2024.
Liga
Negocierile dintre Barcelona și Dembele s-au încheiat! Ce decizie a luat fotbalistul
IERI LA 14:15
Bundesliga
Robert Lewandowski a decis să părăsească Bayern după o eroare uriașă a conducerii bavarezilor
IERI LA 06:45