Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Pique: "Aș prefera să mor decât să joc acolo!". Fundașul Barcelonei, fără secrete

Cristian Mihală

Publicat 01/12/2021 la 08:51 GMT+2

Gerard Pique a fost invitat în cadrul emisiunii "El Hormiguero", unde a abordat mai multe subiecte interesante: posibilitatea de a se transfera la Real, ce s-a schimbat la club de când a venit Xavi sau forma lui Vinicius Jr.

Gerard Pique of FC Barcelona celebrates after scoring their team's first goal during the UEFA Champions League group E match between FC Barcelona and Dynamo Kyiv at Camp Nou on October 20, 2021 in Barcelona, Spain

Credit imagine: Getty Images

Fundașul legendar al Barcelonei a fost crescut la La Masia și, după o experiență eșuată în Premier League, la Manchester United, s-a întors la clubul de suflet, în 2008. Ajuns la 34 de ani, Pique a fost întrebat ce va face dacă, la finalul contractului cu formația de pe Camp Nou, ar primi o ofertă de la Real Madrid.
"Este absolut imposibil să ajung acolo. Prefer să mor decât să semnez pentru Real Madrid. Dar, dincolo de orice, trebuie să recunoaștem că Madridul este un oraș interesant. Oamenii ies acolo, sunt multe lucruri de făcut, e o viață agitată. Este un sentiment diferit față de ce se întâmplă la Barcelona, ​​care s-a stins de câțiva ani", a spus Pique la emisiunea "El Hormiguero".
Pique are ocazia să fie antrenat acum la Barcelona de Xavi, cel care i-a fost coechipier atâția ani și alături de care a cunoscut nenumărate succese. Nu e un avantaj, e convins fundașul, care crede că presiunea e mult mai mare în aceste condiții, decât dacă ar fi fost sub comanda unui tehnician care nu îi era atât de apropiat.
"Nu știu dacă este pozitiv să fi fost coechipieri în trecut. Simt că am o presiune suplimentară, înțeleg că nu am voie să fac nicio greșeală. Xavi știe ce nivel pot avea și dacă nu ar avea încredere în mine, sunt convins că nu aș prinde echipa. A făcut un set de reguli destul de dure, dar toți antrenori doresc să aibă un sistem pe care jucătorii să îl urmeze. Nu ar fi fost atât de strict, dacă nu era necesar", a mai spus apărătorul blaugrana.

Pique, impresionat de Vinicius Jr

Deși toată cariera a fost rivalul Realului, Pique a făcut mereu distincția între ce se întâmplă în teren și ce se întâmplă în viața privată. Astfel, Sergio Ramos a devenit unul dintre bunii lui prieteni. Acum, fostul căpitan legendar al grupării blanco a plecat la PSG, dar Pique are o relație bună și neașteptată cu tânărul Vinicius Jr.
Spaniolul a încercat să îl convingă pe brazilian să ajungă pe Camp Nou, înainte ca acesta să semneze cu Real, dar în cele din urmă sud-americanul a ales capitala Spaniei. În actualul sezon, asistăm la cea mai bună variantă a lui Vinicius, acesta și Benzema făcând șah-mat defensivele adverse. Real a ajuns la 10 meciuri în La Liga în care a marcat cel puțin două goluri, în actuala stagiune, iar acest lucru se datorează cooperării excelente Vinicius - Benzema.
"I-aș acorda un 9 lui Vinicius pentru ceea ce a jucat în acest sezon, e un fotbalist excelent", a spus Pique, rugat de moderatorul emisiunii să îi acorde o notă de la 1 la 10 brazilianului.
LG îți aduce mai aproape transmisiunile Eurosport din sporturile de iarnă.
Premier League, etapa 14
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo