Pentru prima dată în istoria fotbalului mondial, o echipă de club va avea ocazia să dispute două finale ale unei competiții în același an, la distanță de doar 2 săptămâni.
Athletic Bilbao s-a calificat, joi seara, în finala ediției 2020-2021 a Cupei Regelui Spaniei, eliminând în semifinală pe Levante, cu un gol marcat în prelungirile meciului. Athletic va întâlni în finala de pe 17 aprilie pe Barcelona, care a trecut de Sevilla, tot după prelungiri.

Bilbao - Sociedad, finala Cupei din sezonul trecut, se joacă acum

Liga
Real Madrid-Athletic Bilbao a fost amânat! Galacticii vor mai juca un singur meci până la El Clasico
07/10/2021 LA 10:01
Bascii vor evolua, cu două săptămâni mai devreme, în compania celor de la Real Sociedad, și finala ediției 2019-2020 a aceleași competiții, care a fost amânată din cauza pandemiei, bifând astfel o premieră mondială.
În manșa a doua a semifinalei, disputată joi seara, Levante a deschis scorul în minutul 17, prin Roger, însă Bilbao a egalat în minutul 30, dintr-un penalty transformat de Garcia. În ultimul minut al reprizei, arbitrul partidei a refuzat acordarea unei lovituri de pedeapsă pentru Levante, după ce a consultat sistemul VAR. Faza s-a repetat în minutul 83, de data aceasta fiind rândul celor de la Athletic să fie intrigați de faptul că, după consultarea VAR, arbitrul a decis neacordarea unui
penalty.
Pentru că în manșa tur scorul fusese tot 1-1, s-a trecut la prelungiri. Nici una din echipe nu a riscat prea mult, concentrându-se pe faza defensivă. Golul calificării celor de la Athletic Bilbao a fost marcat cu mult noroc, în minutul 112, șutul de la distanță trimis de Alejandro Berenguer fiind deviat cu multă șansă în poarta lui Fernandez Abarisketa.
Athletic Bilbao s-a calificat cu scorul general de 3-2 și va juca finala ediției 2020-2021 cu Barcelona, pe 17 aprilie, la Sevilla.
Finala ediției 2019-2020 va avea loc pe data de 3 aprilie, pe același Estadio Olimpico de Cartuja, din Sevilla.
sursa: Mediafax
Liga
Suarez a reacționat la adresa arbitrajului după meciul lui Atletico: "Mereu același protagonist"
19/09/2021 LA 06:45
Liga
Joao Felix, eliminat după ce l-a insultat pe arbitru! Reacția lui Simeone după gestul portughezului
18/09/2021 LA 18:53