Barcelona spera să termine cu un succes actuala stagiune, chiar dacă partida cu Villarreal nu avea o altă miză dincolo de orgoliu. Formația lui Xavi era sigură de locul secund, dar un succes în ultima rundă ar fi fost unul de succes în perspectivă.
Nu s-a întâmplat așa, Unai Emery predându-i o adevărată lecție lui Xavi. Pedraza (înainte de pauză) și Gomez, în minutul 55, au semnat reușitele prin care "Submarinul galben" a scufundat formația blaugrana.
Barcelona și-a egalat o contra-performanță veche de 18 ani. În sezonul 2003-2004, catalanii "reușeau" să fie conduși la pauză în 4 dintre partidele jucate, la fel ca în actuala stagiune.
Romanian Liga I
FC Barcelona "își încoardă mușchii"! Laporta, gata să ofere 200 de milioane de € pentru 3 achiziții
ACUM 22 MINUTE

Final de sezon în La Liga: cine a prins Europa - cine a retrogradat?

Și Villarreal a fost aproape de o contra-performanță, dar succesul de pe Camp Nou au scutit-o de o bornă negativă. 4 formații au ajuns în semifinalele Champions League într-un sezon pentru ca în viitoarea stagiune să nu obțină calificarea într-o cupă europeană: Monaco (1993-1994), Nantes (1995-1996), Dortmund (1997-1998) și Lyon (2019-2020). Din fericire pentru Unai Emery, Villarreal nu va intra pe această listă, succesul din această seară însemnând depășirea lui Bilbao, care a pierdut la Sevilla și, implicit, calificarea în UEFA Conference League.
S-a tras cortina, așadar, și peste La Liga, ultimul campionat mare din Europa care nu se încheiase, iar mai jos îți prezentăm performerele și dezamăgirile sezonului.
  • Campioană: Real Madrid. Galacticii merg în Champions League, alături de Barcelona, Atletico Madrid și Sevilla.
  • Europa League: Betis, Real Sociedad.
  • UEFA Conference League: Villarreal.
  • Au retrogradat: Granada, Levante, Alaves.
Fotbal
Stadionul Nou Camp se numește acum Sportify. Înțelegere de 435 milioane euro!
ACUM 3 ORE
Fotbal
Barça a pus pe masă 40 de milioane pentru transferul lui Lewandowski
ACUM 5 ORE