Decarul catalanilor a marcat un super-gol în minutul 73 al confruntării cu Osasuna, câştigată etapa trecută cu 4-0. Căpitanul Barcei a șutat minunat de la 16 metri la colțul lung, exact în vinclul porții. Messi i-a dedicat golul unicului Maradona. Atacantul Barcei a pregătit pe sub echipamentul de joc tricoul cu numărul 10 al echipei Newell's Old Boys, făcut celebru de "El Pibe de Oro" în sezonul 1993/1994. Messi a privit spre cer timp de câteva secunde, cu mâinile în aer.
Mateu Lahoz, centralul partidei, i-a arătat cartonaşul galben, dar gestul îl va costa pe super-starul sud-american şi 600 de euro. Regulamentul a fost aplicat, dar în astfel de cazuri conducătorii fotbalului spaniol ar trebui să fie mult mai permisivi. Este vorba de un omagiu adus unuia dintre cei mai mari fotbalişti din istorie de către un conaţional şi nu poate fi tratat la fel ca un gest banal de bucurie, după un gol oarecare. Cel puţin aceasta este părerea lui Joan Gaspart, fostul preşedinte al Barcelonei la începutul mileniului, care a spus că ia în calcul să plătească el amenda.
"Este ruşinos că unui omagiu adus cuiva ca Maradona i se acordă aceeaşi valoare ca unui gest banal de scoatere a tricoului ca metodă de bucurie pentru un gol. Nu exclud să trimit eu cei 600 de euro, o să plătesc eu amenda lui Leo. Am o dragoste enormă pentru Maradona, dar şi pentru Messi, nu este corect ce s-a întâmplat. E o ruşine pentru Federaţie şi pentru Ligă, gestul lui Leo trebuia aplaudat, nu sancţionat. Nu vreau să devin eu protagonistul principal în această speţă, dar sunt indignat. Bine că nu l-au amendat şi pe Iniesta, după ce a adus Cupa Mondială în Spania şi şi-a scos tricoul", a explicat fostul preşedinte în cadrul emisiunii "El 10 del Barça".
Ligue 1
Messi, adio revenire la Barcelona! Va cumpăra 35% din acțiunile clubului la care va juca din 2023
17/05/2022 LA 06:19

Gaspart: "Vreau ca Messi să rămână la Barcelona, dar niciun jucător nu e mai important decât clubul"

În vară, s-a vorbit cât se poate de serios de un transfer al lui Messi la City, dar în cele din urmă argentinianul a rămas pe Camp Nou. Posibilitatea să ajungă pe Etihad din postura de jucător de contract, în vara viitoare, încă există, dar în ultima perioadă s-a vorbit tot mai mult despre interesul lui PSG pentru sud-american. Francezii vor rămâne probabil fără Mbappe, care e curtat intens de Real Madrid, iar Messi pare varianta ideală. Despre acest lucru a vorbit miercuri seară şi Neymar, care a anunţat, mai în glumă - mai în serios, că din stagiunea viitoare va evolua din nou alături de bunul său prieten.
Gaspart îşi doreşte ca Leo să prelungească înţelegerea cu gruparea catalană, însă le transmite suporterilor că Barcelona va continua să fie un club de top şi fără jucătorul care i-a marcat atât de mult istoria. De-a lungul timpului, fotbalişti uriaşi au plecat/s-au retras de pe Camp Nou, iar clubul a reuşit să fie aproape tot timpul în elită.
"Aş vrea ca Messi să rămână, normal, e cel mai bun jucător din lume. Dar trebuie să înţelegem că la un moment, din cauza vârstei, se va retrage oricum. El ne-a oferit multe serii de glorie, dar Barcelona va continua şi fără Leo. Aşa cum a continuat fără Kubala, fără Rivaldo, sau fără alţi mari jucători pe care i-am avut, de-a lungul timpului. Nu mă înţelegeţi greşit, îl apreciez enorm pe Messi, dar niciun jucător nu e mai important decât clubul", a mai spus Gaspart.
https://i.eurosport.com/2020/12/02/2947972.jpg
Liga
Messi, așteptat înapoi la Barcelona! Anunțul tatălui său care le dă speranțe fanilor din Spania
15/05/2022 LA 16:31
Ligue 1
"Meciul cu Real Madrid ne-a ucis!" Mărturisirea unui fotbalist de la PSG după egalul cu Troyes
09/05/2022 LA 07:51