Zinedine Zidane e un adevărat maestru. A demonstrat-o deja câștigând trei Ligi ale Campionilor în 4 ani, dar în această stagiune se văd poate mai clar ca niciodată talentul și capacitățile tehnicianul francez. În iarnă, Real părea să aibă un sezon compromis, iar presa vorbea de iminenta despărțire de trupa de pe Bernabeu. La câteva luni distanță, echipa a devenit favorită să își apere titlul cucerit anul trecut și e cu un picior în semifinalele Ligii Campionilor, după 3-1 acasă cu Liverpool.
La finalul El Clasico, antrenorul din Hexagon a declarat că succesul contra Barcelonei e meritat pe deplin și l-a lăudat pe Benzema pentru reușita de excepție, cu călcâiul (la golul de 1-0).
"Am meritat victoria 100%. Fizic, însă, am fost la limită, pe final. A mai rămas mult de jucat din acest sezon și trebuie să vedem cum gestionăm problemele fizice, pentru că jucăm din 3 în 3 zile. În această săptămână am avut două meciuri foarte solicitante și nu ne-am permis să facem erori", spus Zizou, pentru ca apoi, întrebat de reușita preferatului său, Karim Benzema, să spună: "Talent pur, o minunăție. E un jucător uriaș, capabil de asemenea execuții".
Liga Campionilor UEFA
Cine câștigă finala UCL și de ce? Oameni importanți din fotbalul românesc au păreri diferite
ACUM 10 ORE
Zidane a devenit primul antrenor al Realului, din 1978 până în prezent, care câștigă 3 El Clasico la rând. "Galacticii" nu mai câștigaseră tur-retur contra marii rivale din stagiunea 2007-2008.

Real Madrid - Barcelona 2-1 | Koeman, convins că a avut penalty

În ultimele minute, Messi&Co au avut șanse bune să înscrie, iar o fază a suscitat atenția tuturor: un presupus fault în care al lui Mendy la Braitwaite. Koeman a explodat, cerând imediat lovitură de la 11 metri. "Uită-te la el, omule, l-a dezechilibrat", a strigat tehnicianul blaugrana, potrivit Marca. De partea cealaltă, Sergio Ramos a urlat din înaltul tribunei: "S-a aruncat, e simulare".
"A fost un penalty clar. Le cer arbitrilor un singur lucru: să ia deciziile corecte. A fost fault și se impunea lovitură de la 11 metri, nu știu de ce există VAR în Spania, dacă nici așa nu se iau hotărârile normale. Nu mai spus că s-a prelungit partida cu doar 4 minute. A întrerupt meciul 3 minute doar ca să își schimbe casca", a spus Koeman.
Supărarea lui Koeman e de înțeles, în contextul în care, pe lângă orgoliile puse în joc, o victorie era importantă și din perspectiva clasamentului. Barcelona nu doar că devenea lider și mare favorită la titlu, dar o scotea din cărți pe marea rivală, care ar fi rămas la 5 puncte în spate.
Nu e cazul, e concluzia expertului Andujar Oliver, fostul mare arbitru explicând de ce nu trebuia acordat penalty.
"Arbitrul are din nou dreptate. Există un contact mic al lui Mendy, dar insuficient pentru a arăta penalty", a fost verdictul lui Andujar Oliver pentru Marca.
Liga
Negocierile dintre Barcelona și Dembele s-au încheiat! Ce decizie a luat fotbalistul
ACUM 10 ORE
Liga Campionilor UEFA
Reveniri importante la Liverpool înainte de finala Champions League! Anunțul lui Jurgen Klopp
ACUM 13 ORE